Mistet 2,1 mill i gråmarkedet

Den førtidspensjonerte Inderøy-bonden Odd Einar Meldal (64) satset 2,1 millioner kroner av sine pensjonspenger på det grå aksjemarkedet, etter råd fra de politianmeldte aksjepusherne i Verdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var vel litt for naiv, men de lovte jo gull og grønne skoger, sier den sindige nordtrønderen til Dagbladet.

Han står midt ute på garden han sjøl har drevet fram på Bosnes i Inderøy kommune. Den 315 mål store garden, som i dag er overtatt av sønnen Svein, ligger fint til ved den vakre Borgenfjorden.

- Dette er penger jeg har jobbet og slitt for gjennom et langt liv. I 20- 30 år har jeg lagt små beløp til side for å trygge min egen alderdom, sier Meldal.

Forsikring

Sparepengene sto trygt plassert i Storebrand, da den tidligere forsikringsagenten Frode Røvik ringte pensjonisten.

- Jeg visste at han ikke lenger jobbet i Storebrand, men jeg kjente ham godt fra den tida han var min kontakt i forsikringsselskapet. Jeg hadde mye kontakt med ham i mange år, sier 64-åringen.

Røvik, som deler kontor med Jan Erik Olsen og Kjell Ribe i Nord-Trøndelag Assuranse, anbefalte Meldal å flytte pengene over i det grå aksjemarkedet.

- Jeg var vel litt i tvil, men anbefalingen kom fra en mann jeg kjente og stolte på. Han lovte meg en enorm fortjeneste på pengene, sier Inderøy-pensjonisten.

Han kjøpte aksjer for totalt 2,1 millioner kroner i selskapene Ruud & Rye, Sit Distribusjon as og Sikom. Aksjene i sistnevnte selskap er seinere byttet ut med aksjer i Safety First.

«Svindel»

Hvor de ulike aksjene står nå, vet han ikke helt sikkert, bortsett fra aksjene i Ruud & Rye, som har sunket kraftig i verdi. Meldal kjøpte Ruud & Rye-aksjer for 1,2 millioner kroner, til 59 kroner pr. aksje. I dag er verdien 11 kroner, hvis det finnes noen kjøpere.

- Jeg føler meg utsatt for direkte svindel. Det ble ikke sagt ett ord om at aksjekjøpet medførte noen risiko. Jeg har ikke peiling på aksjer og trodde dette var en trygg plassering av sparepengene, sier Odd Einar Meldal.

Han virker rolig der han står på gardstunet og ser ut over jorda han har jobbet på. Men han er både bitter og fortvilet.

- Det hadde vært kjekt å ha disse pengene nå som jeg er pensjonist, både til faste utgifter, til påkostninger på huset og så videre. Det blir trasigere å få til dette nå, sier 64-åringen.

Han følger spent med på politiets etterforskning av aksjehandelen og håper på å få tilbakebetalt iallfall noen av sparepengene sine.

Det lyktes ikke Dagbladet å få kontakt med de utskjelte aksjepusherne i Verdal i går. Da vi besøkte kontorlokalene, ble vi møtt av ei stengt dør.

AB Invest-saken

  • Dagens Næringsliv avslørte forrige lørdag at et stort antall småsparere hadde blitt lurt til å kjøpe nesten verdiløse aksjer.
  • Kjente personer, som hadde investert i aksjene, ble brukt som lokkemat.
  • Politiet etterforsker nå Aker Brygge Invest og NT-Assuranse i Verdal i sakens anledning.
<B>SATSET ALT:</B> Odd Einar Meldal satset 2.1 millioner kroner på det grå aksjermarkedet fordi han ble rådet til det av sin tidligere forsikringskontakt.