Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Corona

Mistet 23 kilo i respirator

Mike Schultz (44) skulle bare besøke kjæresten sin. To måneder og 23 kilo seinere var han ikke til å kjenne igjen.

CORONASYK: Viruset førte til ekstremt vekttap. Video: Dagbladet TV / thebearded_nurse @Instagram Vis mer

– Jeg gråt når jeg så meg selv i speilet.

Det forteller amerikanske Mike Schultz i et intervju med CNN.

Fikk pustevansker

Det var i midten av mars at 44-åringen skulle besøke kjæresten sin i Boston for en helg. Mandag kveld kom hosten som skulle bli begynnelsen på et to måneder langt mareritt.

Symptomene til Schultz, som selv er sykepleier, ble stadig verre. 17. mars ble han lagt inn på sykehus med store pustevansker, lungebetennelse, høy feber og en positiv coronatest. Det siste han gjorde var å sende en melding til kjæresten Josh, hvor han skrev at han var redd.

– Det var sist jeg så kjæresten min, forteller han til magasinet Health.

Drastisk vekttap

I seks uker lå Schultz i koma, tilkoblet en respirator. Det var først da han kom til bevissthet, at han ble konfrontert med den drastiske forvandlingen.

– Jeg kjente meg ikke selv igjen, forteller han.

I løpet av seks uker hadde den 86 kilo tunge mannen rast ned 23 kilo.

-Jeg ante ikke hvor lenge jeg hadde vært der. Det var et sjokk å ta inn alt.

Festet i Florida

Sykepleieren hadde dagene i forveien vært på en fest i Florida, stedet han trolig ble smittet med covid-19. Schultz forteller at han tok sine forholdsregler selv om han ble smittet.

– Jeg innså ikke hvor alvorlig det var. Jeg hadde ingen underliggende sykdommer, og alle vasket hendene sine og passet på å ikke ta seg i ansiktet. Jeg trodde det skulle være nok, men det var det åpenbart ikke.

Vil advare andre

Schultz postet før -og etterbildet på bildedelingstjenesten Instagram etter det dramatiske vekttapet. Under beskriver han hvordan tiden i respirator har påvirket kroppen hans.

«Jeg ville vise hvor ille det å være neddopet i seks uker kan være», skriver han under bildet som har gått viralt på sosiale medier.

– Jeg ville vise folk hvor alvorlig det er. Yngre folk tenker ofte at det ikke påvirker dem. Jeg trodde ikke det ville få så mye oppmerksomhet som det har gjort, sier han til Health.

Rehabiliteres

Sykepleieren, som til daglig bor i San Francisco, sliter fortsatt med å puste ordentlig etter det dramatiske sykehusoppholdet. Den før så veltrente fitnessentusiasten sliter i dag med hverdagslige gjøremål uten pustepauser.

– Jeg klarer å bevege meg rundt og gå opp trapper, men lungekapasiteten er ikke helt der enda, forteller Schultz til CNN.

Schultz jobber nå med å trene seg opp etter den potensielt livstruende opplevelsen, som blant annet kostet han 25 kilo med muskler.

– Ansiktet mitt begynner å fylle seg ut og bli sterkere. Men det blir en lang vei å gå. Jeg håper å komme tilbake til der jeg en gang var, sier Schultz.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!