Mistet 30 slektninger

Da broren endelig tok telefonen, fikk Bukhari Raden (38) den ufattelige beskjeden: Nesten hele slekta - 30 barn og voksne - er utradert av flodbølgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KVERNALAND (Dagbladet): Etter tre dagers ringing uten svar, kom plutselig alt gjennom på telefonen: Gråt og hyl og fortellinger om knuste byer og stinkende lik. 30 av hans slektninger var døde: kusiner, fettere, nevøer, tanter, onkler. Foreldrene er døde fra før av. Broren klarte å springe fra bølgene.

Sønnen døde

-  I Aceh er slekt som familie. Jeg har mistet nesten hele min familie, sier Bryne-mannen Bukhari Raden til Dagbladet. På stueveggen henger et bilde av en fetter og hans kone fra Aceh, en provins i Sumatra, som er en del av Indonesia, der det i går ble anslått at minst 45 000 er drept av flodbølgen.

Viste medfølelse

-  De hadde en sønn på tre år. Hun holdt gutten i bølgene, men mistet ham. Sønnen døde. Hun og mannen overlevde, forteller Bukhari.

Da Dagbladet møtte Bukhari Raden, kona og sønnen på åtte år hjemme på Kvernaland i går, kom en av naboene på døra med blomster. Naboene hadde lest om Bukhari i Jærbladet.

-  Vi naboene hadde lyst til å vise medfølelse. Vi får starte med det. Så får vi heller snakke om hvorvidt det er andre måter vi kan hjelpe på, sa Raino Heggen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.