Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistet 30 slektninger

Da broren endelig tok telefonen, fikk Bukhari Raden (38) den ufattelige beskjeden: Nesten hele slekta - 30 barn og voksne - er utradert av flodbølgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KVERNALAND (Dagbladet): Etter tre dagers ringing uten svar, kom plutselig alt gjennom på telefonen: Gråt og hyl og fortellinger om knuste byer og stinkende lik. 30 av hans slektninger var døde: kusiner, fettere, nevøer, tanter, onkler. Foreldrene er døde fra før av. Broren klarte å springe fra bølgene.

Sønnen døde

-  I Aceh er slekt som familie. Jeg har mistet nesten hele min familie, sier Bryne-mannen Bukhari Raden til Dagbladet. På stueveggen henger et bilde av en fetter og hans kone fra Aceh, en provins i Sumatra, som er en del av Indonesia, der det i går ble anslått at minst 45 000 er drept av flodbølgen.

Viste medfølelse

-  De hadde en sønn på tre år. Hun holdt gutten i bølgene, men mistet ham. Sønnen døde. Hun og mannen overlevde, forteller Bukhari.

Da Dagbladet møtte Bukhari Raden, kona og sønnen på åtte år hjemme på Kvernaland i går, kom en av naboene på døra med blomster. Naboene hadde lest om Bukhari i Jærbladet.

-  Vi naboene hadde lyst til å vise medfølelse. Vi får starte med det. Så får vi heller snakke om hvorvidt det er andre måter vi kan hjelpe på, sa Raino Heggen.

-  Kona mi har grått hver natt siden vi fikk beskjeden. Jeg har ingen tårer igjen, sier Bukhari.

TATT AV BØLGENE: I går sto Bukhari Raden foran TV-en hjemme på Kvernaland, med kona Yulizar og sønnen Agung (8), og hørte at 45 000 landsmenn var anslått omkommet så langt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media