Mistet alt - Møtte ministeren

Knut Granheim ledet evakueringen i Odda natt til i går. Samtidig ble huset hans tatt av elva. Nå viser han statsråd Tord Lien alle skadene.

IMPONERT: Knut Granheim mistet huset sitt mens han voktet for Siviforsvaret. Olje- og eneregiminister Tord Lien og lensmann Terje Kvalvik er i dag på befaring langs elva Opo.  Foto: Tor Erik H. Mathiesen
IMPONERT: Knut Granheim mistet huset sitt mens han voktet for Siviforsvaret. Olje- og eneregiminister Tord Lien og lensmann Terje Kvalvik er i dag på befaring langs elva Opo. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ODDA (Dagbladet): I dag tar lederen for Sivilforsvaret i Odda, Knut Granheim, imot olje- og energiminister Tord Lien sammen med ordfører John Opdal og lensmann Terje Kvalvik. De viser statsråden hvilke ødeleggelser den flomstore elva Opo har gjort med bebyggelsen.

Mens Knut Granheim ledet evakueringen av hus natt til onsdag, fikk han plutselig vite at hans eget hus var revet bort og ut i elva. I natt sov familien hans hos venner og bekjente.

- Helt uvirkelig - Det var en helt uvirkelig opplevelse. Vi er en familie med to voksne og to barn. Samtidig er det veldig godt å vite at vi har så mange rundt oss som vil hjelpe. Vi har mistet alt, men i går ringte en venn av min datter og fortalte at han hadde funnet et fotoalbum i sjøen ved Tyssedal. Det tilhører oss, og bildene har holdt seg ganske gode. Nå har vi i det minste dem å se på, sier Granheim.

Han tror at noen rester av huset kan ligge igjen ved elvekanten, men det har foreløpig ikke vært forsvarlig å ta seg ned til dette området.

- Det ser ut for at det kan være en del ting der. Det blir spennende å se hva det kan være, sier Knut Granheim til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer