Mistet alt hun eide - forsikringen utgått

STAVANGER: Naken og røykskadd ble Merete Øien (27) dratt ut fra sin brennende leilighet i Stavanger. Hun mistet alt i brannen, og forsikringen var utgått tre dager i forveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fortvilt, så mye av dette var uerstattelig, sier Merete, og viser oss rundt i en totalt nedbrent leilighet. På ei hylle ligger restene av ei sølvskje, en dåpsgave til sønnen.

Hun er glad for å ha berget livet, fortsatt hoster hun sot, og frisøren har nettopp klippet de svidde hårtuppene. Nå står hun på bar bakke økonomisk, og sørger over tapene av videoopptak av sønnen, fra de første ultralydundersøkelsene til han stabber stolt rundt på egne bein.

If Skadeforsikring har lynraskt slått fast at Merete Øien ikke har krav på erstatning, siden premien var forfalt.

- Vi er de første til å forstå at dette er veldig trist. Men siste varsel var sendt ut og forsikringen ble slettet når innbetaling ikke skjedde, forklarer informasjonsdirektør Jack Frostad i If Skadeforsikring til Dagbladet.

Sosialstøtte til tannbørste

Selvsagt skulle hun ha betalt forsikringspremien i tide. Ivrige barnehender rotet bort den første regningen, den andre skriblet guttungen på med penn, den tredje purringen lå på bordet og skulle betales dagen etter.

For tre år siden fikk hun svulst på hjernen, og nå går hun på attføring. Planen var å ta en skoleeksamen, men bøkene, notatene, skoleranselen - alt er ødelagt.

Dagen før brannen hadde hun fått penger til å betale forsikring og en flybillett hjem til moren i Nordland. 12000 kroner i kontanter lå på bordet.

Sosialkontoret har bevilget 4000 kroner slik at hun kan kjøpe klær og sko, tannbørste og såpe. Det er tungt å miste møbler, klær og utstyr, men det er verst å vite at alle minner, alt hun er glad i, ble ødelagt av flammene.

Blomst til politiet

Hun lå og sov da brannen startet i leiligheten i første etasje i en enebolig. Husverten reddet livet hennes.

- Jeg var naken og helt svart av sot, så ut som en neger, forteller Merete galgenhumoristisk. I fem timer lå hun med oksygenmaske på sykehuset.

I dag er det vanskelig å tenke framover. Hun tviler på om hun klarer å ta eksamen på skolen i neste måned. Midt i tragedien klarer hun også å tenke positivt.

- Politiet var så utrolig greie, jeg skal kjøpe en blomst til dem når jeg får råd, sier Merete Øien. Og i går ettermiddag meldte skolen hennes at de ville skaffe henne nye skolebøker, gratis.

<B>NEDBRUTT:</B>Merete Øien (27) går på attføring etter en alvorlig sykdom og har dårlig økonomi. Dagen før hun skulle betale forsikring, mistet hun alt hun eide i en brann.