GIVERGLEDE: Tirsdag brant huset hvor Kenneth Bekkeli-Sandvold (midt på bildet), Ann-Kristin Bekkeli-Sandvold (i rosa jakke) og barna bodde på Jessheim. I går strømmet naboer, venner og fremmede til med klær og gaver til familien. Birgitte Lillenes (t.v.) kjente ikke familien fra før, men troppet opp med bæreposer fulle av leker og klær. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
GIVERGLEDE: Tirsdag brant huset hvor Kenneth Bekkeli-Sandvold (midt på bildet), Ann-Kristin Bekkeli-Sandvold (i rosa jakke) og barna bodde på Jessheim. I går strømmet naboer, venner og fremmede til med klær og gaver til familien. Birgitte Lillenes (t.v.) kjente ikke familien fra før, men troppet opp med bæreposer fulle av leker og klær. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Mistet alt i brann - våknet til en flom av gaver

- Finner ikke ord, sier brann-rammet familie på Romerike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at boligen deres på Jessheim brant på tirsdag installerte familien Bekkeli-Sandvold seg hos barnas besteforeldre på Vormsund. Det så vanskelig ut. Familien manglet innboforsikring, og må starte fra scratch.

- Vi mistet alt. Klær, leker, sko, dyner, trillevogna som jeg kunne bruke til begge gutta, forteller Ann-Kristin Bekkeli-Sandvold (33) til Dagbladet.

Men da familien våknet i går morges, strømmet folk til for å hjelpe.

Giverglede - Det er veldig overveldende at så mange vil stille opp og hjelpe til. Vi synes det er kjempesnilt og finner ikke ord, sier Ann-Kristin.

Da Dagbladet møtte familien på Vormsund i går kveld, var huset fullt av klær og leker - og ei trillevogn med plass til både Adrian (3) og Alexander (1). Datteren Linn (15) hadde blant annet fått en poncho.

- Det er mange som vil hjelpe folk som er i nød, sier Ann-Kristins ektemann Kenneth Bekkeli-Sandvold (38).

Det er mest til barna, men ikke bare.

- Nå kom det jo akkurat en pose med herreklær, sier Ann-Kristin inne i den lett kaotiske stua.

Senger fra Oslo Ekteparet aner ikke lenger hvor mange det er som har ringt, sendt meldinger, eller bare kommet kjørende. Men mange er det. Mens Dagbladet er på Vormsund kommer det flere.

- Jeg så det på Facebook. Det er fint å kunne hjelpe, sier en av dem, Birgitte Lillenes, før hun drar igjen.

- Det var ei venninne som delte det på Facebook, og da skjønte jeg at det var noen som behøvde hjelp, sier Nadia Jeanette Torvik, som har kommet fra Nannestad.

I nærmiljøet har barnehager, voksne, kjente og ukjente, kommet med gaver. Noen har reist lenger. I går morges kom det en bil fra Oslo, med senger til barna.

Mangler lagerplass Det begynte da Ann-Kristins venninne Anna Høstland hørte om den voldsomme brannen. Hun la ut ei Facebook-melding om hva som hadde skjedd, og at venninnas familie trengte hjelp.

- Det var veldig god respons, sier Høstland.

UTBRENT: Slik så det ut i huset på Jessheim hvor familien Bekkeli-Sandvold leide andre etasje, etter brannen på tirsdag. Foto: Øistein Norum Monsen
UTBRENT: Slik så det ut i huset på Jessheim hvor familien Bekkeli-Sandvold leide andre etasje, etter brannen på tirsdag. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Siden har det spredd seg.

- Som ild i tørt gress, spøker Kenneth.

Høstland har opprettet ei egen Facebook-side for dem som vil bidra. Hun har bare ett problem: Et sted hvor alle gavene kan settes inntil familien finner et nytt sted å bo. Alt kan jo ikke stables opp hos Ann-Kristins foreldre.

- Har blitt noen tårer Da Dagbladet besøkte familien i går kveld, koste de to minste seg med de nye lekene. Også Ann-Kristin, Kenneth og datteren Linn på 15 synes det ser bedre ut nå.

Kenneth forteller at han har begynt å se seg om etter et nytt sted familien kan leie. Heldigvis har både han og kona forståelsesfulle arbeidsgivere, og kan bruke denne uka til å komme seg etter sjokket og få orden på livet.

Men han innrømmer at han kjenner seg tom etter brannen. Det var ting i huset som ikke kan erstattes: Et fotoapparat med tusen bilder, bryllupsgaver, en brudekjole.

- Det har blitt noen tårer, for å si det sånn, sier Kenneth Bekkeli-Sandvold.

SUPERGLADE: Adrian (3) og Alexander (1) er superglade for åha fått nye leker. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SUPERGLADE: Adrian (3) og Alexander (1) er superglade for åha fått nye leker. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer