Brannen på Sotra

Mistet alt i brannen: - Ikke gått opp for meg

Jan-Ove Kårtveit og familien rakk kun å ta med seg bobilen før de måtte evakuere. Nå er det bare ruiner igjen av det som har vært hjemmet deres i 22 år.

OVERTENT: Her står Kårtveit-familiens hus i full fyr. Brannvesenet måtte til slutt gi opp kampen mot flammene. Video: Brannvesenet. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jan-Ove Kårtveit var på jobb da han fikk beskjed om at gress- og markbrannen på Sotra blåste i retning familiens hus. Da han kom hjem rundt klokka halv fem sto flammene rett opp til huset, og familien måtte evakuere.

I dag er det bare ruiner igjen av det som har vært hjemmet deres i 22 år.

- Det er ikke enkelt, men vi er ute hele gjengen og familien har det bra. Vi har ingenting, og står nå i lånte klær, sier Kårtveit til Dagbladet.

Mistet alt

Familien tilbrakte kvelden hos hans svigerforeldre. De fulgte med på nyhetene, der huset deres dukket opp, omgitt av flammer. De visste ingenting sikkert før beskjeden kom i 20-tida på kvelden: Huset var borte.

- Vi fikk ingen informasjon underveis, men flere meldinger tikket inn på telefonen om at huset sto, før den endelige beskjeden kom. Det var opp i glede og ned i kjelleren en del ganger, sier Kårtveit.

Når Dagbladet snakker med ham på telefonen, skuer han i retning området der det tidligere hjemmet deres lå. Alt er svidd av. Om litt skal familien bort for å se branntomta for første gang.

- Det er helt uvirkelig. Det blir vel noen tårer i dag, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer