Mistet alt

TROMSØ (Dagbladet): Med sitt nyfødte pikebarn under armen reddet fembarnsmoren seg ut av flammehavet. Familien på sju mistet alt i brannen 1. juledag. Men nå får de nytt hus i gave fra Kautokeino kommune!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- To voksne og fem barn berget livet, men står helt på bar bakke. Nå må bygda slå ring om dem. Vi garanterer dem nytt bosted, lover ordfører Anton Dahl.

Medfølelsen med familien er stor og mange vil hjelpe.

Det har gjort ekstra inntrykk at fem barn - på henholdsvis femten, elleve, fire og to år og jenta på bare én uke - er blitt hjemløse. Det er bare fem dager siden moren kom hjem fra fødeavdelingen med den nyfødte jenta.
Under gudstjenesten i Kautokeino kirke i går ble det samlet inn penger til dem.

- Det er et lite samfunn, vi tar vare på hverandre. Det er vår plikt, sier ordfører Anton Dahl.

Etter en medisinsk sjekk ved Hammerfest sykehus ble det konstatert at ingen av de sju kom til skade under brannen. Familien hadde bodd fem år i eneboligen som nå er totalskadd.

Inntil videre bor familien hos slektninger i Masi, en times biltur fra Kautokeino.

Det er ingen spøk å miste hus og hjem vinterstid på Finnmarksvidda. Hele julehelga har gradestokken i Kautokeino vist rundt 35 bitende minusgrader.
Sju boligbranner har rammet norske familier i julehelga, fem av dem har skjedd i Finnmark. Til sammen er 32 mennesker blitt husløse i julebranner.