Mistet bankkort og kode

I lommeboka som Kari Sagvåg mistet hadde hun bankkort og en lapp med kodene. 29 uttak seinere var finneren 50 000 kroner rikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tapet må den uheldige kvinnen sannsynligvis dekke selv. På en svært dyr måte lærte hun hvor dumt det er å oppbevare den personlige koden sammen med kortet.

- Det verste er at jeg føler meg så dum fordi jeg oppbevarte alle kodene mine på en liten håndskrevet lapp i lommeboken, sier Sagvåg til Stavanger Aftenblad.

Hun forteller sin historie for å advare andre korteiere. Fredag i 07.30-tida ramlet lommeboka ut av veska da hun gikk ut av bilen ved arbeidsplassen sin. Hun trodde hun hadde glemt den hjemme og unnlot å melde fra. Men uflaksen endte ikke der.

Ektemannens lønn hadde nettopp kommet inn på felleskontoen. Fordi han var i England og muligens trengte penger under hjemreisen, torde hun ikke sperret kortet før klokka 18.30. Da hadde den som fant kortet gjort 29 uttak - på mellom 62 kroner og 7900 kroner.

Det første og største ble gjort i en minibank, før personen gikk berserk på kjøpesenteret Kilden. Politiet kunne heller ikke gjøre noe på grunn av lav bemanning i helga. Sagvåg håper at politiet finner tyven ved hjelp av butikkenes overvåkingskamera.

- Jeg er orientert om saken, men vi har ikke rukket å se på den ennå, sier avdelingssjef Allan Dreyer i Stavanger-politiet til Dagbladet.no.

Vakthavende i DnB assistanse sier til Aftenbladet at det er banken som avgjør om Sagvåg må dekke tapet selv. Å oppbevare kode og kort på samme sted regnes alltid som uaktsomhet - samme hvor finurlig kodene er nedskrevet.

Les også:

Pass deg for nettbank- og kortsvindel

og

Svindlet - banken nektet å betale