Mistet begge døtrene

FROGNER (Dagbladet): Bodil Kirkemo så sine døtre bli dømt til 21 års fengsel uten å fortrekke en mine. Men da hun satte seg i bilen og ble kjørt bort fra Frogner grendehus av slektninger klokka 10.45, kom tårene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Bodil Kirkemo satte seg i bilen og ble kjørt bort fra Frogner grendehus av slektninger klokka 10.45, kom tårene.

Den 52 år gamle arendalskvinnen har gjennomlevd et mareritt siden begge døtrene ble pågrepet for trippeldrap drøye to år tilbake i tid.

Kledt i grå buksedress, og med blå- og hvitstrikket genser under, kjempet Bodil Kirkemo intenst med følelsene under hele opplesningen av dommen.

Stemningen varierte fra håp til fortvilelse til definitiv resignasjon. Men mora til de to dømte beholdt verdigheten, helt til hun kom seg ut av sirkuset og inn i bilen på parkeringsplassen.

Da Våpenstad kort etter - med klar stemme - slo fast Per og Veronicas rolle i saken, kom den første klare hoderystingen fra Bodil.

Det var bare en forsmak på det som måtte komme.

- Gårdstvisten har utvilsomt ledet til drapene, slo dommer Våpenstad fast.

På dette tidspunkt lukker Veronica øynene sine på tiltalebenken, og Bodil ryster på hodet. Veronica vakler ut av rettssalen, støttet av medforsvarer Heidi Ysen, og Bodil sier lavt: - Hun besvimer, hun besvimer.

Til nå har Bodil Kirkemo sittet og kløpet seg selv i høyre overarm med venstre hånd. Hun går over til å folde hendene i fanget, resignert i forhold til det som må komme.

Våpenstad går over til å snakke om den andre datteren, Kristin, og Bodil kikker ut av vinduet. Så sier Våpenstad at også Kristin blir dømt til 21 års fengsel.

- Det er helt vilt. Det er helt vilt, hvisker Bodil.

Våpenstad går over til Lars Grønnerød, og sier at han ville veket tilbake dersom han hadde hatt kjennskap til at et trippeldrap skulle utføres. Da ler Bodil, og hvisker noe til en slektning som sitter på nabostolen.

I kaoset etter at retten er hevet, klarer Bodil relativt usett å komme seg inn på bakrommet, der Per og Veronica sitter i bunnløs fortvilelse.

Når Bodil kommer ut, er hun oppløst.

Og så kommer gråten.

– Dette er helt forferdelig, det er justismord. Ingen av jentene mine er skyldig i dette, sier Bodil Kirkemo til Nettavisen.

VERDIG RESIGNASJON: Gradvis under dommer Trond Våpenstads opplesning forstod Bodil Kirkemo at hun kom til å miste begge sine døtre.