Drapet på Tor Kjærvik

Mistet bestevennen: - Skulle ringe ham

Trond Mæland og kona Kanya Noisang er i sjokk. Deres nære og gode venn Tor Kjærvik er skutt og drept. - Vi feiret 70-årsdagen til Tor i slutten av mars, med kaffe og ostekake.

I SORG: Kanya Noisang og Trond Mæland er i dyp sorg etter at deres nære og gode venn Tor Kjærvik ble skutt ned og drept mandag kveld. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I SORG: Kanya Noisang og Trond Mæland er i dyp sorg etter at deres nære og gode venn Tor Kjærvik ble skutt ned og drept mandag kveld. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trond Mæland er trist, og lei seg. Han kan ikke forstå at bestevennen Tor Kjærvik er død.

- Da jeg mandag kveld fikk høre at en mann var drept på Røa, tenkte jeg å ringe til Tor, og si at han måtte være forsiktig. Jeg skulle si at han ikke måtte gå tur med hunden Ruben, fordi en drapsmann gikk løs i nabolaget, forteller han til Dagbladet.

Men Trond rakk aldri å ta opp telefonen. Tirsdag morgen våknet han til nyheten om at en av hans beste og nærmeste venner var skutt og drept på Røa i Oslo.

- Det er ikke til å forstå. Tor er drept. Snille, gode Tor, som alltid var positiv og stilte opp for venner, sier Mæland stille.

Feiret 70-årsdag

Sammen med kona Kanya Noisang var Trond invitert hjem til Tor Kjærvik og samboer Merete Bertheussen den siste fredagen i mars.

- Merete hadde egentlig tenkt å lage en stor fest, for å markere at Tor fylte 70 år. Men på grunn av covid-19 og myndighetenes restriksjoner, var det bare oss fem. Tor, Merete, Kanya, hunden Ruben som lå i sofaen og koste seg, og meg som var hjemme hos Tor.

- Vi hadde det veldig hyggelig. Merete spanderte en nydelig ostekake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer