Mistet flyet, lommeboken og bagasjen.

Vidar Bentzen ble frastjålet lommaboka inne i sikkerhetskontrollen på Gardermoen i går ettermiddag. Deretter lettet Swissair-flyet som han, kona og deres lille barn skulle med til Zürich - med familiens bagasje om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld satt han vantro tilbake i Oslo, og trodde knapt hva han hadde opplevd.

Bentzen, kona Ena og deres datter Vilde (8 md.) skulle med Swissair til Istanbul via Zürich klokka 16.20 i går, men dit kom de aldri.

Etter å ha sjekket inn bagasjen kom de til sikkerhetskontrollen, der håndbagasjen og barnevogna ble kontrollert to ganger. Ved den andre kontrollposten la sikkerhetsvakta Bentzens lommebok på et bord, mens han sjekket følget med en detektor.

- Jeg hadde en passasjer ventende bak meg, mens en tredje rolig spaserte rundt oss og snappet med seg lommeboka, før han ruslet videre, forteller Bentzen.

Latterlig

Da han skulle anmelde forholdet på politistastsjonen i ankomsthallen fikk han beskjed om å henvende seg på den andre stasjonen som ligger ti minutters gange unna. Han kom først tilbake til gate 43 fem minutter før avgang, men da hadde Swissair-maskinen allerede forlatt plassen.

Tilbake sto familien.

En lommebok fattigere, og med bagasjen på vei ut i den store verden.

- Jeg spurte personalet ved gaten hvordan det var mulig å reise uten at flyet ble tømt for vår bagasje. De kunne i det minste ropt oss opp. Det sa de at de hadde gjort, men jeg hørte ingen ting mens jeg satt og ventet på Vidar. Det er et sikkerhetssystem som er fullstendig latterlig, sier Ena Bentzen.

Vidar Bentzen jobber for et fransk selskap i Istanbul. Kona er kanadisk, men har vært mye i Norge - og hun er ikke uten sans for det norske innreisekontrollen hvor man bare roper ut at man er fra Norge.

Trygt og godt

- Alt er liksom trygt og godt her. Det kan virke forbløffende på en fremmed, men det er jo greit - og ikke uten sjarm. Det som er galt, er at det er mulig for en tyv å stikke av gårde med en lommebok mens en kontroll foregår inne i sikkerhetsområdet, sier Ena Bentzen.