UFATTELIG DRAMA: Lille Moishe Holtzberg ble båret ut i live i går morges. I dag ble det kjent at begge foreldrene hans er funnet døde. Foto: TV TODAY / AP
UFATTELIG DRAMA: Lille Moishe Holtzberg ble båret ut i live i går morges. I dag ble det kjent at begge foreldrene hans er funnet døde. Foto: TV TODAY / APVis mer

Mistet foreldrene i terrorangrepet

Moishe (2) ble reddet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|(Dagbladet.no): I går skrev Dagbladet om den lille gutten Moishe (2) som ble reddet ut fra Chabad-Lubavitch menigheten i Mumbai der terrorister hadde tatt flere gisler.

Nå i kveld kom nyheten om at begge foreldrene hans er funnet drept. De er ifølge CNN blant de fem gislene som i kveld ble funnet drept i Chabad-senteret.

Moishes far, Rabbi Gavriel Noach Holtzberg var lederen for Chabad-hovedkvarteret i Mumbai.

Siden i går har det blitt fryktet at han og hans kone, Rivka, er blant de drepte. I dag ble dette altså bekreftet.

I følge Sky News ble de funnet av indiske kommandosoldater. Disse kommandosoldater firte seg tidligere i dag ned fra et helikopter og inn i den fem etasjer høye bygningen i et forsøk på å overmanne angriperne. Nesten tolv timer senere, etter en rekke eksplosjoner og skuddvekslinger, kom de vandrende ut av den sønderskutte bygningen — uten gisler.

Det jødiske senteret ligger ifølge BBC News like ved Hotel Oberoi, et annet av åstedene for terrordramaet. Chabad-senteret rommer blant annet en synagoge og et boligområde

Blodig
Moishe ble funnet av en kvinne i går. Han ble funnet blant døde og døende ortodokse jøder i hovedkvarteret. Hans klær skal ha vært dynket i andre menneskers blod, men den nå foreldreløse gutten skal selv ikke ha vært alvorlig skadet.

- Jeg bare tok barnet i armene og løp, sier kvinnen som fant han,  Sandra Samuel (44) til den israelske avisa Haaretz.

Det skjedde tolv timer etter at terrorister bevæpnet med automatvåpen stormet bygningene.

Moishe ble i går kveld gjenforent med besteforeldrene sine.

Minst 155 døde
155 mennesker er bekreftet drept og minst 327 er skadd i terrorangrepene, et koordinert tilslag som nesten to døgn etter det startet ennå ikke ser ut til å være helt over.

Tre tyskere, to amerikanere, en italiener, en brite, en australier og en kineser er blant de utenlendingene som er drept.

De fleste av de døde er imidlertid indere.

FORELDRELØS: Moishe Holtzberg (2) ble i går reddet ut fra Chabad-senteret. I kveld ble det kjent at begge hans foreldre er funnet drept. Foto: SCANPIX
FORELDRELØS: Moishe Holtzberg (2) ble i går reddet ut fra Chabad-senteret. I kveld ble det kjent at begge hans foreldre er funnet drept. Foto: SCANPIX Vis mer

En mann i 50-åra fra Molde som satt og spiste middag på en restaurant sammen med sitt reisefølge da det smalt.

Nordmannen skal ha fått skuddskader i ansiktet og i ei hånd, men er utenfor livsfare, ifølge norsk UD og mannens arbeidsgiver i Molde kommune.

• Er du i Mombai eller har bekjente som ble vitner til terrordramaet? Send sms/mms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00.

DREPT:  Rabbi Gabriel Holtzberg og hans kone Rivka. Foto: SCANPIX
DREPT: Rabbi Gabriel Holtzberg og hans kone Rivka. Foto: SCANPIX Vis mer