Mistet god venn og konkurrent

Når verdenscupen i freestyle starter neste uke, er det en som mangler på seierspallen. I går fikk Kari Traa den triste meldinga. Hennes gode venninne og konkurrent omkom i togulykka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Kari Traa (26) i fjor vant VM-sølv i parallell kulekjøring, ble hun slått av tyske Sandra Schmitt (19). I verdenscupen har de byttet på palleplasseringene.

- Jeg kjente Sandra veldig godt. Hun var alltid så blid og selvsikker. Best av alt tror jeg at jeg kommer til å huske latteren hennes - den var så fengende, sier Kari.

I går ettermiddag ble hun oppringt av den norske freestyle-komiteen. Sandra og foreldrene hadde vært om bord i kabeltoget.

Maktesløs

- Jeg har vært helt borte i flere timer. Jeg føler meg så maktesløs. Det er så lite jeg kan gjøre.

Hun sitter hjemme på Voss og prøver å legge det første sjokket bak seg. Sist hun møtte den tyske jenta, var på et europacuprenn på Stryn i august. Neste uke skulle de møtes på nytt under vc-åpninga i Sverige.

- Vi kommer til å ha en minnestund for Sandra. Kulekjører-miljøet er svært lite - vi er bare 30-40 jenter som deltar i verdenscupen. Alle kjente Sandra godt. Hun var en skikkelig kjekk jente, forteller Kari som tror hun har stått på pallen med Sandra minst ti ganger.

I sesongen kunne de treffes fire-fem dager i uka når de var på samlinger og konkurranser. De møttes første gang for tre år siden, og Kari likte den blide tyskeren fra første øyeblikk. Hun har også møtt de omkomne foreldrene en rekke ganger.

- De var virkelig engasjerte, og var med henne rundt om i Europa. Det var trist å høre at de også er borte.

Instruktør for barn

Kari har selv vært på skianlegget i Kaprun for noen år tilbake. Da hun hørte om katastrofen i går, gikk tankene rett til konkurrentene.

- Jeg følte meg ganske trygg, for jeg trodde at ingen trente freestyle der. Jeg tok en telefon og fant ut at det tyske laget nettopp hadde hatt en samling der, men at de nå var reist. Sandra må ha blitt igjen med foreldrene sine, sier Kari.

Den tyske verdensmesteren ble igjen for å være instruktør på et kulekjøringskurs for barn.

MØTTES I VM: Kari Traa (t.v)fikk VM-sølv i 1999, bare slått av tyske Sandra Schmitt. Nå sørger jenta fra Voss over tapet av venninnnen og konkurenten.