Mistet hjemmet på julaften

18 personer ble evakuert da det brøt ut brann i en boligblokk i Bergen natt til i dag. I Stavanger ble flere hus evakuert etter brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet og brannvesen fikk melding om brannen klokken 4.43. Brannvesenet kom til stedet kort tid etter og ved 7.30-tiden var brannen slukket.

Det var beboere og naboer som varslet om at det brant i en leilighet i 4. etasje. Det er 16 leiligheter i blokka.

- Vi vet ennå ikke om brannen startet inne i denne leiligheten, eller om den oppsto utvendig, sier operasjonsleder Øystein Jarland i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidendes nettutgave.

Det er ennå ikke klart om noen av leilighetene er totalskadd som følge av brannen, opplyser politiet. Ingen personer ble skadd. Beboerne fra blokka skal alle sammen ha blitt innkvartert hos venner og familie.

Årsaken til brannen er ikke kjent.

Også i Stavanger brøt det ut brann natt til i dag. Flere hus ble evakuert på grunn av frykt for at en brann i en enebolig på Tasta skulle spre seg.

Brannen ble meldt litt over klokka ett i natt. Ingen kom til skade i brannen, som førte til at en etasje i en enebolig ble utbrent.

Redningsmannskapene fryktet en stund at det var personer til stede inne i den brennende boligen, men det viste seg senere å ikke stemme. De to som bodde i huset, kom først tilbake til huset etter brannen.

- Det var en stund fare for spredning, og derfor ble de nærmeste boenhetene evakuert for en periode. Men brannvesenet var raskt på stedet og fikk begrenset brannen til det ene huset, sier operasjonsleder Tom Knudsen i Rogaland politidistrikt.

(NTB)