Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brannen i Grenfell Tower

Mistet hjemmet sitt i brann, men husleia blir fremdeles trukket fra konto

– Vi beklager veldig om dette har skjedd, heter det i en uttalelse fra byrådet.

UTBRENT: Det er nesten bare «skallet» igjen av Grenfell Tower etter den voldsomme brannen. Foto: REUTERS / Hannah McKay / NTB scanpix
UTBRENT: Det er nesten bare «skallet» igjen av Grenfell Tower etter den voldsomme brannen. Foto: REUTERS / Hannah McKay / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Grenfell Tower ble helt utbrent i den kraftige brannen 14. juni, minst 80 døde og flere hundre personer ble hjemløse.

Trukket husleie

Men ifølge en støttegruppe for de overlevende brannofrene opplever folk som bodde i den 24 etasjer høye boligblokka at husleia blir trukket fra kontoen deres, skriver The Independent.

Yvette Williams, koordinator for Jutice4Grenfell, forteller at hun ble kontaktet av en beboer som sa at « vi har akkurat fått tilbake bankkortene og tingene våre, og ser at leia har blitt trukket».

Byrådsmedlem i Kensington og Chelsea, Catherine Faulks, sier hun er «veldig lei seg for å høre det» og kan «forstå at det er veldig plagsomt».

På spørsmål om hvorfor byrådet ikke har forhindret at dette, svarte Faulks:

– Kom igjen, dette er en liten ting. Altså, jeg mener ikke at det er en liten ting for dem, det er en svær ting og det er veldig opprørende, sier Faulks.

Beklager

Hun påpeker at byrådet jobber hardt med å få huset 400 personer, og at hver eneste familie har en sosialarbeider de kan forholde seg til.

– Jeg er veldig lei meg for å høre om det som har skjedd, men de dette har skjedd med vil ha kontakt med en person de kan gå til for å få dette fikset, sier Faulks.

Som følge av rapportene om at noen beboere har måttet betale husleie etter brannen, har Radical Housing Network, som jobber for de overlevendes rettigheter, krevd at byrådet frigir finansiell informasjon om leieinntekter de har tatt inn, og at de refunderer alt.

BRANN I LONDON: Brannen i London-blokka Grenfell Tower spredte seg unormalt raskt. Video: AP Vis mer

– Vi vet at hundrevis av beboere som ble evakuert, fordi hjemmene deres ble ubeboelige, uten gass eller varmt vann, er innkvartert uegnet på hotell, der de fremdeles må betale leie. Beboerne må ha umiddelbar avklaring i denne saken. Vi krever at all leie som er innkrevd blir tilbakebetalt og vil ha forsikringer om at ingen andre Grenfell-overlevende er rammet, heter det fra organisasjonen.

I en offisiell uttalelse fra byrådet heter det at så vidt de vet har innkrevingen av husleie for beboerne som bodde i Grenfell Tower blitt stoppet.

– Vi beklager veldig om dette har skjedd og vi jobber hardt for å finne ut hvem som har blitt rammet, så vi kan betale dem tilbake med en gang, heter det i uttalelsen.

600 personer bodde i de 120 leilighetene i den 24 etasjer høye blokka, og mange av dem vil få muligheten til å bo fint etter hvert.

I løpet av juli og august vil 68 leiligheter i et luksuriøst leilighetskompleks bli gjort klar til familier som mistet hjemmet sitt i brann.

Leilighetene ligger drøye to km fra Grenfell Tower, i en mer velstående del av bydelen Kensington og Chelsea.

Minst 80 døde

Minst 80 mennesker døde i den voldsomme brannen i den kommunale boligblokka og kritikken har haglet mot de ansvarlige i de drøye to ukene siden brannen.

Fredag gikk byrådslederen i Kensington og Chelsea, konservative Nick Paget-Brown, av, etter gjentatt kritikk av håndteringen av tragedien.

Også Rock Feilding-Mellen, nestleder i bydelsrådet og leder for bolig- og byggrehabiliteringskomiteen, gikk av.

Kritikken mot byrådet tilspisset seg ytterligere etter at et åpent krisemøte i rådet ble avlyst torsdag, fordi en domstol besluttet at journalister kunne være til stede.

Brannfarlig fasadekledning

Det førte til kritikk fra øverste hold.

– Retten besluttet at møtet skulle være åpent, og vi hadde regnet med at byrådet ville respektere det, sa en talsmann for statsminister Theresa Mays kontor.

London-ordfører, Sadiq Khan, gikk enda lenger enn May, og ba hele bydelsrådet gå av etter torsdagens hendelser.

Rådet for bydelen Kensington og Chelsea eier Grenfell Tower. De fikk ytterligere kritikk fredag etter at det kom fram at de hadde valgt en brennbar fasadekledning av aluminium på bygget framfor et annet, for å spare penger da det nylig ble pusset opp, skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!