Mistet huset i flommen - nå overstrømmes han av gaver

Kjetil Skjerven er overveldet av hvordan lokalsamfunnet i Odda stiller opp.

MISTET HUSET: Kjetil Skjerven hadde lagt ned mye arbeid i og rundt huset i Odda - men mistet alt sammen i flommen på tirsdag. Etter at han spurte om noen kunne hjelpe ham med en komfyr til den nye leiligheten kommunen har skaffet, har sambygdingene nærmest dynget ham ned med gaver. Foto: Privat
MISTET HUSET: Kjetil Skjerven hadde lagt ned mye arbeid i og rundt huset i Odda - men mistet alt sammen i flommen på tirsdag. Etter at han spurte om noen kunne hjelpe ham med en komfyr til den nye leiligheten kommunen har skaffet, har sambygdingene nærmest dynget ham ned med gaver. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Helt fantastisk. Du ser at de bryr seg i lokalsamfunnet, sier Kjetil Skjerven i Odda til Dagbladet nå i morges.
Det har bare gått ni timer siden han la ut ei melding ut på Facebook-sida «Finn - ODDA og litt til :)», og spurte om noen kunne avse en komfyr.

Han fikk en hel flom av positive svar, så mange at det ble litt lettere å leve med at han og familien tirsdag var blant dem som mistet huset.

- Det tok helt av. Jeg satt helt til klokka ett i natt og svarte, sier Kjetil Skjerven

Fikk gitar og kjøleskap Av dem som ble intervjuet av TV, radio og aviser, hadde Kjetil en av de mest dramatiske historiene fra flommen. Han sto selv og så på, da vannmassene rev med seg huset, fullt av familiebilder, møbler og minner.

Nå har ikke folk bare tilbudt ham ny komfyr. Han har fått tilbud om så mye at det ikke kommer til å bli et problem å møblere den nye leiligheten kommunen har skaffet ham, og som han ennå ikke har rukket å se på.

For å nevne noe, så har folk tilbudt ham stuebord, kommode, kjøleskap, 12 middagstallerkener - og til og med en «flott gammel stålstrengs Ibañez gitar».

Vanlige folk i gata - Jeg kan møblere tre leiligheter, spøker han, og legger til:
- Det er helt utrolig.

- Hvem er det som gir?

- Helt vanlige folk i gata. Noen av dem er naboer, andre er jeg bare på nikk med.

Går på jobb Da Dagbladet ringte i dag morges, hadde Kjetil Skjerven nettopp kommet på jobb hos Boliden Odda. Også der har han møtt stor forståelse og hjelpsomhet.

- De har sagt at jeg kan ta den tida jeg trenger for å ordne opp. Men jeg går jo på jobb, sier han.

Han er helt overveldet av hvordan både arbeidsgiveren, sambygdinger og kommunen har stilt opp for ham og de andre som har mistet huset eller leiligheten.

- Helt fantastisk. Kommunen ordnet opp på «no time», sier han.

- Tenk deg selv Men selv om alle hjelper til, er det ikke helt lett å ha mistet hus og eiendeler som han og familien har samlet opp gjennom et helt liv.

- Du kan jo tenke deg selv, hvordan det er å se huset med bilder og alt du eier forsvinne på elva. Det har fortsatt ikke gått opp for meg, sier Kjetil Skjerven til Dagbladet.

NATURKATASTROFE: Elva Opa flommet over denne uka. Flere hus og ei bro i Odda ble revet bort. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
NATURKATASTROFE: Elva Opa flommet over denne uka. Flere hus og ei bro i Odda ble revet bort. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer