Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistet informasjon om 600 000 militære

Ny forsvinningsflause for britiske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En laptop som inneholder sensitiv informasjon om 600 000 personer er stjålet fra det britiske forsvarsdepartementet, melder AP.

Laptopen inneholdt informasjon om rekrutter til det britiske militære. Den ble stjålet fra bilen til en offiser i marinen 9. januar i Birmingham.

Myndighetene ventet ni dager med å offentliggjøre tyveriet. Grunnen til at forsvarsdepartementet valgte å gå ut med saken, var at den dukket opp i britiske medier.

Forsvarsdepartementet bekymret

Informasjonsmedarbeider i departementet, Richard Thomas er svært bekymret for at informasjonen kan ha kommet på i feil hender.

- Mengden informasjon som har blitt borte i denne saken er vesentlig og jeg er bekymret for at noen av opplysningene er sensitive, sier han ifølge AP.

Forsvarsdepartementet sier i en uttalelse at det dreier seg om alt fra bare et navn til full bakgrunnsinformasjon som passnumre, forsikringsnumre, familiebakgrunn og medisinsk informasjon.

Departementet har nå sendt brev til 3500 personer som hadde informasjon om sine bankkonti lagret i den stjålne laptopen. Politiet etterforsker nå saken.

LITT OPPGITT? Statminister Gordon Brown har all grunn til å være oppgitt over sine ansatte som stadig vekk roter bort sensitive opplysninger. Foto: Reuters/Scanpix
LITT OPPGITT? Statminister Gordon Brown har all grunn til å være oppgitt over sine ansatte som stadig vekk roter bort sensitive opplysninger. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Mye informasjon på avveie

Dette er ikke første gang sensitiv informasjon forsvinner fra britiske myndigheter.

For tre måneder siden mistet skattemyndighetene i Storbritannia CD\'er med informasjon om bankhistorikken til halvparten av landets befolkning.

I desember mistet transportmyndighetene en harddisk med personlige opplysninger til tre millioner personer som skulle ta førerkort. Denne harddisken ble borte i USA.

Fant dokumenter i rundkjøring

I går fortalte en bilist at han hadde funnet hundrevis av dokumenter, om flere personer, ved en rundkjøring sør i England. Han sier at han fant lignende dokumenter på samme sted for ett år siden.

- Hvis jeg var kriminell ville jeg hatt en fest. Det er latterlig at dokumenter som dette forsvinner så lett, og ved to forskjellige anledninger, sier Karl-Heinz Korzenientz til AP.

Dokumentene han fant inneholdt blant annet kontoutskrifter og kopier av pass.

image: Mistet informasjon om 600 000 militære

Les også: Offentliggjorde kontonummer, ble svindlet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media