Mistet informasjon om 600 000 militære

Ny forsvinningsflause for britiske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En laptop som inneholder sensitiv informasjon om 600 000 personer er stjålet fra det britiske forsvarsdepartementet, melder AP.

Laptopen inneholdt informasjon om rekrutter til det britiske militære. Den ble stjålet fra bilen til en offiser i marinen 9. januar i Birmingham.

Myndighetene ventet ni dager med å offentliggjøre tyveriet. Grunnen til at forsvarsdepartementet valgte å gå ut med saken, var at den dukket opp i britiske medier.

Forsvarsdepartementet bekymret

Informasjonsmedarbeider i departementet, Richard Thomas er svært bekymret for at informasjonen kan ha kommet på i feil hender.

- Mengden informasjon som har blitt borte i denne saken er vesentlig og jeg er bekymret for at noen av opplysningene er sensitive, sier han ifølge AP.

Forsvarsdepartementet sier i en uttalelse at det dreier seg om alt fra bare et navn til full bakgrunnsinformasjon som passnumre, forsikringsnumre, familiebakgrunn og medisinsk informasjon.

Departementet har nå sendt brev til 3500 personer som hadde informasjon om sine bankkonti lagret i den stjålne laptopen. Politiet etterforsker nå saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer