ÅPNET PÅ SØNDAG:  Danske Spil åpnet sitt hovedkontor søndag for å ta i mot den "anonyme" vinneren med den uregistrerte Eurojackpot-kupongen, delvis skjult bak den symbolske vinnersjekken. Foto: Danske Spil.
ÅPNET PÅ SØNDAG: Danske Spil åpnet sitt hovedkontor søndag for å ta i mot den "anonyme" vinneren med den uregistrerte Eurojackpot-kupongen, delvis skjult bak den symbolske vinnersjekken. Foto: Danske Spil.Vis mer

Mistet jobben julaften. Nå vant hun 375 millioner og skal oppfylle to drømmer

- Det ringer folk jeg ikke har pratet med på 30 år, sier dansk fembarnsmor (47).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For bare to måneder siden, på selveste julaften, ble den 47 år gamle fembarnsmoren sagt opp fra jobben sin.

Situasjonen  var så begredelig at hun ikke orket å gjennomføre den tradisjonelle familiefesten. Ungene som hadde flyttet ut, ble sendt hjem igjen hver til sitt.

Fredag kjøpte kvinnen en Eurojackpot-kupong i kiosken i sitt lokale kjøpesenter.

Hun sjekket vinnertallene på tekst-tv lørdag morgen sammen med mannen og en av sønnene.

Og Danmark hadde fått sin største spillvinner gjennom tidene med 315 millioner danske kroner - omregnet om lag 375 millioner norske.

Anonym - men alle vet
Tredelsmilliardæren har valgt å være så anonym det lar seg gjøre når «alle» i hjembyen Helsingør (36 000 innbyggere) i løpet av et døgn visste hvem hun er.

For rett etter trekningen var det klart at rekordgevinsten hadde havnet hos en kunde i Kvickly-kiosken i Prøvestencentret i Helsingør.

Og Danske Spil har ikke de samme reglene som kollega Norsk Tipping på Hamar med alt spill registrert på nett eller spillekort.

I Danmark kan du fortsatt tippe uregistrert. Og da må du først ta med uregistrert vinnerkupong dit den er kjøpt med egen legitimasjon.

Og slikt skaper fyll fyr på ryktebørsen i større byer enn Helsingør.

Lørdag dro hun direkte i kiosken med vinnerkupongen, og Danske Spils hovedkontor holdt ekstraåpent søndag for å ta imot rekordvinneren

Det ble en av de siste turene med familiens gamle Opel Kadett. Tirsdag kommer den nye firehjulstrekkeren.

Sjekket dørlåsen kl. 03
Kvinnen forteller til BT at hun ikke sov natt til søndag. Hun måtte ha med den uregistrerte kupongen til Danske Spil også.

-Jeg gjemte kupongen det siste stedet en innbruddstyv ville lete. Og jeg sto opp klokka 03 for å sjekke at døra var låst, forteller hun til avisa.

Sosiale medier har flommet over av gratulasjoner til en rekordvinner som virkelig trenger pengene til seg og storfamilien - med det femte barnebarnet underveis og bare en måned igjen med oppsigelseslønn.

- Det blir da ikke bedre enn å høre man om en vinner som kan få glede av gevinsten og ikke bare skal ha nye håndtak på trillebøren, lyder en av kommentarene.

Den arbeidsløse mangemillionæren har foreløpig bare bestemt at hun skal oppfylle to gamle drømmer om å kjøpe en hest og en jeep eller annen bil med firehjulstrekk.

Mannen må spandere
Og et nytt hus med større plass.

- Kanskje det blir et annet sted enn Helsingør for å få litt ro. Nå ringer det folk jeg ikke har pratet med på 30 år, sier hun til BT.

Og gjør samtidig oppmerksom på at hun «bare» får et forskudd på 200 000 kroner de første tre ukene.

Mannen skal fortsette som håndverker.

-Det er han som får spandere på restaurant når jeg har bursdag ganske snart. Men så får han jo sin del av gevinsten, sier den neste anonyme rekordvinneren.