Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistet kona i bølgene

Etter forliset ble Øistein Juul (52) liggende i sjøen sammen med kona Eli (51). Raskt kom de bort fra hverandre i de voldsomme bølgene. Etter å ha lett i hele natt, fikk han sjokkmeldinga. Eli er en av minst 63 omkomne i ferjetragedien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheimsparet var på vei til Paros i Egeerhavet for å feire 30 års bryllupsdag. Timer etter at de kom til Hellas druknet Eli Hestnes Juul (51) da «Express Samina» grunnstøtte i meget dårlig vær.

Øistein Juul har fortalt sin familie at han hadde fysisk kontakt med kona da de havnet i sjøen, skriver Adressa.no.

Bølgene var opptil fem meter høye, og de mistet raskt kontakten med hverandre. Fortvilt måtte han i dag konstatere at kona ikke var blant de over 470 menneskene som overlevde.

Det siste tallet på omkomne er 63. Det leites fortsatt, men sannsynligheten er liten for å finne levende blant de som blir dratt opp av vannet utover kvelden.

Lette fortvilt

Hele formiddagen brukte Øivind Juul på å oppsøke sykehus i området på jakt etter ektefellen. Håpet brast da han ble innkalt for å identifisere en omkommet kvinne. Det var Eli.

Klokka 11.40 fikk den norske ambassaden i Aten beskjed om at kvinnen var blant de omkomne.

Attache Karin Larsen Hatzianastasiu har pratet med 52-åringen to ganger i løpet av dagen.

- Han var med på en tragisk opplevelse i natt og fikk en uhyre tragisk opplevelse i formiddag. Det var vanskelig å danne seg et inntrykk av hvordan han nå har det, men det sier seg selv at han ikke har det enkelt, sier Hatzianastasiu.

Ektemannen er innkvartert på et hotell på øya Paros hvor han får bistand av reiseselskapet. Ambassaden vil hjelpe ham med å få den omkomne ektefellen hjem til Trondheim.

- Han kommer til Aten i kveld eller i morgen, hvor vi vil møte ham, sier ambassadesekretær Lars Andersen.

Presset på flytrafikken til og fra Paros har vært voldsom etter ulykka, og det er vanskelig å plass til Juul på et fly inn til fastlandet.

Møtte greske venner

Flere pårørende, deriblant parets to sønner, er ventet til Aten i morgen.

Øistein og Eli Juul dro på bryllupsfeiringa med oppsparte bonuspoeng tirsdag morgen. For å rekke ferja ble ekteparet skysset til ferjeleiet av noen greske venner som hentet dem på flyplassen.

Klokka 17 forlot skipet havna. I natt ble ferieturen forvandlet til et mareritt. Grunnstøtinga kom uten forvarsel og førte til kaos og panikk.

I 08-tida ble sønnen hjemme i Norge oppringt av faren. Han fortalte at Eli var savnet, men at det fortsatt var håp, skriver Adressa.no. Få timer seinere kom dødsbudskapet.

Seks nordmenn om bord

Ambassaden har vært i kontakt med de andre nordmennene om bord i ferja. Et norsk ektepar i tredveårene med en sønn på snart tre år overlevde. De fikk redningsvester og forlot skipet før det sank. Mannen er fra Moelven og kvinnen fra Kristiansand, men de er nå bosatt i Oslo. De vurderer å fortsette ferien.

En 29-årig kvinne fra Tromsø kom også fra forliset med livet i behold. Alle nordmennene er på Paros hvor det skal stå bra til med dem.

- Noen av nordmennene skal ha ligget opptil en og en halvt time i sjøen før de ble reddet, men ingen har fysiske skader, sier ambassadesekretær Andersen.

Det har vært svært hektisk på den norske ambassaden siden ulykka ble kjent i natt. Pågangen fra presse og bekymrede pårørende hjemme i Norge har vært enorm.

De siste tallene fra greske myndigheter opplyser at 63 personer er funnet omkommet mens over 470 er reddet. Det blir sagt at rundt 25 personer er savnet, men tallet er usikkert på grunn av ufullstendige passasjerlister.

62 FUNNET DØDE: Flere pårørende måtte i dag ta den tunge veien for å identifisere omkomne.
LENGE I VANNET: Flere ble liggende i timevis i vannet før redninga kom. Her blir passasjerene tatt hånd om på en britisk marineskip.
DØDSFERJA: I reisehåndbøker blir reisende advart mot den gamle og slitne ferja.