Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistet kontrollen over lyngbrannene

Ikke før brannvesenet trodde de hadde lyngbrannene ved Elve i Lund kommune i Rogaland under kontroll, blusset de på nytt opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har igjen mistet kontrollen over brannene, spesielt nord for Elve tok flammene seg opp igjen etter at vi først trodde de var slukket, sier fungerende brannsjef John Skåland i Lund kommune til NTB.

Mens to helikoptre står på bakken etter å ha vært i lufta hele dagen, fikk brannsjefen tilkalt et tredje helikopter fra Bergen som er ventet til området ved 18.30-tiden. Ekstra mannskaper fra Sivilforsvaret er også kalt ut til området.

- Det brenner nå på to steder, både sør for Elve og om lag 1 kilometer lenger nord. Noen hytter er truet av flammene, men ingen mennesker, sier Skåland.

De 12 mannskapene fra det kommunale brannvesenet er fullstendig utslitt etter å ha kjempet mot brannene uten opphold i nærmere to døgn. Flekkefjord brannvesen kom dem til unnsetning tirsdag ettermiddag.

- Flere hundre mål er nå svidd av. Det forferdelig tørt i hele området og bare et vindpust skal til før det blusser opp igjen, sier Skåland før han vender tilbake til slukkearbeidet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media