Mistet lappen da politiet så dette bildet

18-åring kjørte i russetog med barn på taket.

FERSKET: En 18-åring fra Flekkefjord er blitt fotgjenger i tre måneder, etter at politiet så dette bildet i lokalavisa. Her kjører han rundt i russetoget med barn på taket.  Foto: Svein Løvland/Avisen Agder
FERSKET: En 18-åring fra Flekkefjord er blitt fotgjenger i tre måneder, etter at politiet så dette bildet i lokalavisa. Her kjører han rundt i russetoget med barn på taket. Foto: Svein Løvland/Avisen AgderVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 18-åring fra Flekkefjord, som blant annet ble fotografert mens han kjørte i russetoget på 17. mai med usikrede barn på taket, har blitt fotgjenger, etter at politiet så bildet på trykk i Avisen Agder.

Flere etterforskes - For det første hadde ikke bilen noe i toget å gjøre, men for for det andre er det selvsagt ikke lov å ha små barn sittende på biltaket når bilen er i fart, sier Flekkefjord-lensmann Asbjørn Skåland til Avisen Agder.

Førerkortet er beslaglagt, trolig i minimum tre måneder. Lensmann Skåland sier til Dagbladet at bakgrunnen for beslaget gjelder flere overtredelser.

- Vi har et samarbeid med russen, og de tok kontakt med politiet og sa de hadde nektet ham å være med i russetoget. Han hev seg likevel med. Dessuten ble han observert av politiet, blant annet da han kjørte mot skilting. Det er også flere biler i russetoget som blir etterforsket nå, da de ikke hadde noe der å gjøre, sier Skåland.

- Lot seg rive med Ifølge politiet sier bilføreren at han forstår reaksjon og angrer på kjøringen.

- Han oppførte seg eksemplarisk da vi tok kontakt med ham. Han sier at han ikke hadde tenkt over konsekvensene. Han lot seg nok rive litt med; det var 17. mai og mange folk ute. Han hadde ikke vært inne på tanken om at det var ulovlig med barna på taket, sier lensmannen til Dagbladet.

En av bilens tre eiere sier til fvn.no de kjørte i rundt én kilometer i timen, og at båten på taket, som barna satt i, var «godt bundet fast». Hvem ungene er kan han imidlertid ikke svare på.

- Jeg vet ikke hvem de var. Jeg tror de hoppet på og ville være med, sier mannen.