Mistet lappen til lunsj

Politiet mener Petter Stordalen gasset seg gjennom Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stordalen satt bak rattet på sin nyinnkjøpte Mercedes CLS 55 AMG til 2,2 millioner kroner da han midt på dagen i går fikk politiet på slep.

I Olav 5s gate midt i Oslo sentrum skal han ha gasset på slik at han spant og fikk bakhjulsskrens to ganger i løpet av 100 meter, skriver VG. Ved Klingenberg kino svingte milliarderen så inn Klingenberggata for å kjøre ned i parkeringsgarasjen til Continental Hotell. Der ble han stoppet av politiet.

- Han kjørte så fort at folk reagerte, sier politiets operasjonsleder Vidar Hjulstad til VG.

Politipatruljen på stedet mente kjøringen var av så grov karakter at Stordalen fikk førerkortet beslaglagt på stedet. I utgangspunktet er førerkortet inndratt på ubestemt tid, og han er anmeldt for uforsvarlig kjøring med mulig fare for andre.

Luksusbilen Stordalen skaffet seg i slutten av januar ble stående ved nedkjørselen til hotellgarasjen inntil en av de ansatte på hotellet parkerte den for den førerkortløse forretningsmannen.

Tydelig irritert, og uten førerkort, måtte Stordalen bruke apostlenes hester resten av veien til forretningslunsjen på Continental.

- Jeg ble en smule overrasket over å få beskjed om de ville konfiskere førerkortet mitt. De mente jeg hadde hatt for kraftig gasspådrag, sier Stordalen til VG.

Han sier han først ikke skjønte det var han politiet var ute etter, men innrømmer at han fikk et par skrens på bilen da han kjørte opp Olav 5s gate.

- Det er riktig at jeg fikk en skrens, men hastigheten var ikke høy, sier han.

DYR LUNSJ: Petter Stordalen ble fotgjenger på ubestemt tid da han i går mistet lappen på vei til lunsj på Continental i Oslo sentrum.