Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistet livet i uværet over Sør-Sverige

Mann fikk tre over seg.

 HELSINGBORG, SVERIGE FREDAG FORMIDDAG:  Gata heter Strandvägen i Helsingborg. I dag var den i ferd med å bli bedre egnet for småbåter enn biler og fotgjengere. Foto: Johan Nilsson, TT/NTB Scanpix.
HELSINGBORG, SVERIGE FREDAG FORMIDDAG: Gata heter Strandvägen i Helsingborg. I dag var den i ferd med å bli bedre egnet for småbåter enn biler og fotgjengere. Foto: Johan Nilsson, TT/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uværet over Sør-Sverige har krevd sitt første dødsoffer.

I morges ble en mann funnet under et tre som blåste overende, melder Expressen.

Mannen ble funnet på en skogsvei i Älmhults kommune, og det er foreløpig uklart hvorfor han var ute under det verste uværet, som svenske har gitt navnet Sven.

I Sverige er det problemer med både vei-, tog- og flytrafikk.

Rundt 21 000 boliger har mistet strømmen i Sør-Sverige, de fleste i Skåne.

Stenger av Helsingborg
Deler av Helsingborg sentrum er sperret av på grunn av faren for at juledekorasjoner med store lysekroner skal løsne i den kraftige vinden.

Vikingeskibsmuseet i Roskilde står i fare for å bli oversvømt.

Vinterstormen har ført til kraftig stormflo og store trafikkproblemer i Sverige og Danmark.

Fredag morgen var stormen i ferd med å svekke seg etter kraftig vind i mange timer natten gjennom. Den danske beredskapsetaten melder at de så langt har hatt tre ganger så mange utrykninger som ved forrige kraftige uvær, som var i oktober.

Tog sporet av Et tog sporet av på Fyn, uten personskader. Storebæltsbroen var i morgentimene stengt for trafikk etter at en lastebil hadde veltet, men Øresundsbroen er gjenåpnet.

 YSTAD, SØR-SVERIGE:  Dette vogntoget ble tatt av stormkastene utenfor Ystad av Sven, som svenskene kaller det siste uværet. Foto: Johan Nilsson, TT/NTB Scanpix.
YSTAD, SØR-SVERIGE: Dette vogntoget ble tatt av stormkastene utenfor Ystad av Sven, som svenskene kaller det siste uværet. Foto: Johan Nilsson, TT/NTB Scanpix. Vis mer

Vikingeskibsmuseet i Roskilde står i fare for å bli oversvømmet.

Ellers blåste vinden natt til fredag trær over ende og takstein av hus, men det største problemet nå er den økende stormfloen.

I deler av Danmark fryktes det at vannstanden kan stige til opptil to meter over normalnivået.

Politi og heimevernssoldater kjemper for å holde vannet vekk fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde, og har stablet sandsekker rundt bygningen som huser fem 1 000 år gamle skip.

(NTB-Ritzau-TT/Dagbladet).


 HANSTHOLM, NORD-JYLLAND:  Danskene har navngitt stormen for Bodil.Den har truffet hardt på den nordlige kysten, her ved Hanstholm. Foto: Henning Bagger/Reuters/NTB Scanpix.
HANSTHOLM, NORD-JYLLAND: Danskene har navngitt stormen for Bodil.Den har truffet hardt på den nordlige kysten, her ved Hanstholm. Foto: Henning Bagger/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media