Mistet mannen

Ap's nestleder og finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg mistet torsdag kveld sin mann Eilif Solberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hill-Marta Solberg fikk dødsbudskapet mens hun spiste middag på en restaurant sammen med sin venninne, tidligere stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl.

Solberg fylte 52 år onsdag. Dagen etter skulle de to venninnene feire bursdagen med en middag.

Midt under middagen fikk Solberg telefon hjemmefra om at hennes mann var funnet død. Han ble 65 år.

Knust

- Hill-Marta var knust. Det er jo som et jordskjelv å få et slikt budskap, sier Kolle Grøndahl.

Solberg reiste hjem til Sortland i går sammen med sin yngste datter Silje og hennes kjæreste. Datteren studerer i Oslo og har bodd hos moren det siste året.

Eilif Solberg og Hill-Marta ble gift i 1976. Han hadde to barn fra tidligere ekteskap, Berit og Dana. Sammen har de barna Erlend og Silje.

Eilif Solberg jobbet i mange år som vaktmester i Sortland kommune, men var nå blitt pensjonist. Venner forteller at han gledet seg til å få mer tid til reiser og friluftsliv, ikke minst til ekteparets felles lidenskap padling. Eilif Solberg drev aktivt med kajakk og var i svært god form. Men torsdag kveld døde han brått.

Hill-Marta Solberg var midt i vanskelige budsjettforhandlinger med regjeringspartiene, og noen timer før dødsbudskapet kom hjemmefra ga hun orientering til pressen om status i forhandlingene.

Nordthun overtar

Medlem i finanskomiteen Tore Nordtun har nå overtatt som Ap's forhandlingsleder.

Hill-Marta Solberg har sittet i Ap's sentralstyre siden 1990 og vært nestleder i elleve år. Hun har vært i statsråd i to regjeringer, parlamentarisk leder og finanspolitisk talskvinne.

Hun er en av partiets absolutt mest sentrale politikere gjennom en årrekke, og en av Ap-leder Jens Stoltenbergs mest betrodde. Nå, i en dramatisk budsjettsituasjon som kan ende med regjeringskrise, må Stoltenberg klare seg uten sin erfarne nestleder i ringen.

FIKK DØDSBUDSKAP: Torsdag mottok Hill-Marta Solberg budskapet om at mannen Eilif Solberg hadde gått bort. På bildet er ekteparet Solberg på Arbeiderpartiets landsmøtefest i Oslo for tre år siden.