Afghanistan:

- Mistet min beste venn

Amerikanske Rylee McCollum er blant de drepte soldatene i Kabul. 20-åringen skulle bli far første gang i september.

DREPT: Familien er i sorg etter at soldaten mistet livet. Foto: GoFundMe
DREPT: Familien er i sorg etter at soldaten mistet livet. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert

Den amerikanske marinesoldaten Rylee McCollum (20) er blant de 180 menneskene som ble drept i selvmordsbombingen nær Hamid Karzai flyplassen torsdag.

20-åringen hadde blitt sendt til Afghanistan for to uker siden.

McCollums søster forteller at broren hadde hatt lyst til å bli med i militæret hele livet.

- Han meldte seg inn dagen han fylte 18. Det hadde vært planen hans hele livet. Vi visste at han var der han ville: å tjene landet sitt. Det gir oss en liten trygghet og ro, sier søstera til Washington Post.

Den ytterliggående islamistgruppen Den islamske stat (IS) har påtatt seg skylden for selvmordsangrepet ved flyplassen i Kabul og et hotell i nærheten.

Ventet barn

McCollum giftet seg med kona Jiennah Crayton i februar og paret skulle få sitt første barn sammen i starten av september. På Facebook skriver Crayton følgende:

- Jeg mistet min bestevenn, og ingenting kan få det til å gjøre mindre vondt. Han ville vært den beste faren. Jeg skulle ønske han kunne se hvor stor innvirkning han har hatt på denne verdenen. Jeg er så stolt av å kalle han mannen min.

Videre takker kona for all støtten og sender kjærlighet til andre som har mistet familiemedlemmer i Afghanistan.

AFGHANISTAN: Talsmann for Taliban Zabiulla Mujahid møtte pressen for første gang etter at Taliban har tatt over Afghanistan. Programleder: Magnus Paus / Video: AP / Dagbladet TV Vis mer

Lokalsamfunnet i sorg

Marinesoldaten blir husket av lokalsamfunnet som en svært modig gutt.

- Den gutten var jernsterk, sier McCollums tidligere brytetrener Ben Arlotta til Washington Post.

- Jeg har mistet en bror. Hele familien mistet et familiemedlem. Han var en sønn av Wyoming. Han var en sønn av USA. Det er mange av oss som har det ganske vondt akkurat nå.

Det har blitt oppretta to innsamlingsaksjoner hos nettsida GoFundMe til støtte til familien. Til nå er det blitt donert over 300 000 amerikanske dollar. Det er McCollums svigermor som står bak en av innsamlingsaksjonene, hun skriver følgende:

- Hjertet mitt er utrolig tungt i dag. Tidlig på morgenen fikk min vakre datter den beskjeden ingen militærektefelle ønsker å få. Hennes sterke, kjekke, utrolig modige ektemann var en av de 13 marinesoldatene som mistet livet i Kabul. Hun er 36 uker gravid, og hun mistet sitt livs kjærlighet.

Alle amerikanske og internasjonale styrker skal være ute av Afghanistan innen 31. august.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer