Mistet nattesøvnen etter massiv kritikk

Joralf Gjerstad (85) sier han er utsatt for et angrep mot både hans person og kristne tro.

-PERSONANGREP : - Alt han skriver er løgn, sier Joralf Jerstad om Ronnie Johansons bok «Profeten fra Snåsa». Foto:  LARS EIVIND BONES / DAGBLADET
-PERSONANGREP : - Alt han skriver er løgn, sier Joralf Jerstad om Ronnie Johansons bok «Profeten fra Snåsa». Foto: LARS EIVIND BONES / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Snåsamannen» Joralf Gjerstad sier han i løpet av de 70 åra han har helbredet andre, ikke har opplevd å få slik kritikk som i Ronnie Johansons bok «Profeten fra Snåsa». Gjerstad mener at både hans person og kristne tro er under angrep.

- Alt Johanson har skrevet i sin bok sårer meg fryktelig. I natt hadde jeg store problemer med å få sove. Jeg kan ikke se andre motiver enn at Johanson vil motarbeide kristendommen og det guddommelige, sier Gjerstad.

Gjerstad vedgår at han at gjennom sitt lange liv har mottatt gaver, også verdifulle, fra takknemlige mennesker.

- Jeg har fått mange gaver opp gjennom tiden. Noen av dem har vært store. Men jeg har aldri fått pengegaver. Heller har jeg aldri bedt noen om én eneste krone i bidrag, sier han.

- Alt er løgn Derfor føler Gjerstad at kritikken som nå er rettet mot hans gjerninger, er veldig tung å fordøye.

Han føler seg som en skyteskive.

- Jeg har lest litt i boka til Johanson. Alt det han skriver er løgn. Han fantaserer så mye at han drar med seg en hel del av de personene som har hjulpet meg, sier Gjerstad og stiller spørsmål om Johanson lovmessig kan presentere boka sin slik han har gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.