Mistet ølservering på grunn av rasisme

Byrådet i Oslo vedtok tirsdag å nekte utestedet Sparks fortsatt skjenkebevilling på grunn av rasisme og vold. Nå vil de også ha rett til å inndra bevillinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi reagerer på en rekke ordensforstyrrelser ved Sparks, blant annet diskriminering og vold. Dette stedet bidrar til vold i Oslo sentrum, og derfor har vi besluttet ikke å la stedet ha skjenkebevilling, uttaler næringsbyråd Ann Kathrine Tornås til Aftenpostens nettutgave.

Kan ikke inndra

Med dagens alkohollov er det bare mulig for kommuner å frata skjenkesteder bevillingen på grunnlag av rasisme når de skifter eier eller når de søker om fornyet skjenkebevilling hvert fjerde år. Men Byrådet i Oslo ønsker også rett til å inndra bevillingen ved rasisme. Da må det bli en klarere lovhjemmel for dette, skriver Byrådet i en pressemelding.

Oslo kommune sender dermed ballen videre til Regjeringen.

Ønsker strengere linje

Politiet ga i fjor høst utestedet Sparks foretaksstraff for rasisme, men de ansatte har nektet å vedta bøtene.

- Det er bra at kommunen benytter de mulighetene den har til å legge press på utestedene. Generelt ønsker politiet en strengere linje enn den kommunen har valgt fram til nå, sier påtaleleder Runa Bunæs ved Oslo-politiets utlendingsseksjon.

Saken mot Sparks kommer opp i retten først neste år.

Utestedet Valentinos i Oslo ble i vår dømt for utelivsrasisme, men kommunen kan foreløpig ikke inndra stedets skjenkebevilling.

(NTB)