Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mistet pappa og ektemann

Irak-krigen ble kostbar for amerikanske Tabitha (23).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I forrige uke snakket Tabitha Bonilla (23) fra Texas med ektemannen Orlando A. Bonilla (27) på telefonen. Planen var at han skulle komme hjem fra Irak tidlig i mars.

- Han sa at han skulle fly noen oppdrag til før han kom hjem, sier hun til nyhetsbyrået AP.

Et par dager seinere omkom han i en helikopterulykke i Bagdad.

Utsatte turen

For ett år siden mistet Tabitha også faren sin, Henry A. Bacon (45), i Irak. Hun hadde derfor gledet seg til å ta i mot ektemannen, siden hun ikke fikk gjort det med faren.

- Orlando var fantastisk, godhjertet, omtenksom og en gentleman, sier hun.

Faren hennes ble påkjørt mens han reparerte en annen bil. Bacon - som var sønn av en Vietnam-veteran - ble innrullert i militæret i 1982, og skulle egentlig sluttet etter 20 års tjeneste i 2002. Han skulle bare tjenestegjøre i krigen først.

Bacons død utsatte Orlandos tur til Irak, men bare med noen måneder.

OVER 1400: Så langt har over 1400 amerikanere omkommet i Irak. Dette bildet er fra en markering i november hvor 1100 kister ble lagt ut til ære for ofrene. Foto: Reuters
OVER 1400: Så langt har over 1400 amerikanere omkommet i Irak. Dette bildet er fra en markering i november hvor 1100 kister ble lagt ut til ære for ofrene. Foto: Reuters Vis mer

- Sa jeg kom til å angre

Tabitha møtte ektemannen sin på militærbasen Fort Hood, hvor hun bodde sammen med faren. Orlando bestemte seg for å bli pilot i det amerikanske forsvaret allerede som ungdom.

Hun støttet både faren og ektemannen uansett, og forsøkte ikke overtale Orlando til å bli hjemme i USA etter at faren hennes omkom.

- Jeg sa til ham at jeg kom til å angre på det hvis han ikke kom tilbake, men jeg visste jo at dette var en del av den teite jobben hans, sier hun.

- Nei, den er ikke teit, sier hun med tårer i øynene - jeg er bare veldig lei meg.

OMKOM: Henry A. Bacon ble drept i en trafikkulykke i fjor. Før helga mistet datteren hans også ektemannen.