Japan

Mistet personinfo om en halv million

Restaurantbesøket gikk skikkelig galt for den japanske mannen. Han mistet en minnepenn med personopplysninger om nesten en halv million mennesker.

DAGEN DERPÅ: En entreprenør fra den japanske byen Amagasaki mistet sensitive personopplysninger om nesten en halv million etter en fuktig kveld på byen. Foto: Shutterstock / NTB
DAGEN DERPÅ: En entreprenør fra den japanske byen Amagasaki mistet sensitive personopplysninger om nesten en halv million etter en fuktig kveld på byen. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

En japansk entreprenør mistet tirsdag 21. juni angivelig en minnepenn etter en alkoholfylt kveld.

Pennen inneholder navn, adresser, fødselsdatoer og skatteopplysninger om alle innbyggere i byen Amagasaki, nordvest for Osaka, Japan.

Omkring 460 000 mennesker skal være berørt, melder CNN.

Overførte sensitiv informasjon

Minnepennen skal ha inneholdt sensitiv informasjon om navn og nummer på bankkontoer og informasjon om husholdninger som mottar offentlig hjelp, som for eksempel barnetrygd.

Entreprenøren er i 40-åra. Han jobber for et privat firma som har tilsyn på den økonomiske støtten til private husholdninger i forbindelse med covid-19, skriver The Guardian.

Mannen skal ha overført personopplysningene og lagt minnepennen i bagen sin, skriver BBC.

Ifølge The Guardian skulle han trolig overføre opplysninger om innbyggerne fra rådhuset til et kundesenter nærmere Osaka.

Drakk for mye alkohol

Mannen i 40-åra skal angivelig ha sovnet på gata etter å ha drukket alkohol på en restaurant. Da han våknet dagen etter var bagen med minnepennen borte.

Etter å ha lett etter bagen uten hell, meldte entreprenøren minnepennen savnet til politiet.

Seinere samme dag varslet firmaet myndighetene om hendelsen.

- Arbeidstakeren skal ha hatt tilgang til datamaterialet. Han hadde derimot ikke fått tillatelse til å overføre sensitiv informasjon til en minnepenn, sa myndighetene i Amagasaki.

Samtidig får han kritikk for måten han transporterte personopplysningene på, ifølge CNN.

Myndighetene beklager

I en uttalelse skal ordføreren ha sagt at de skal sikre bedre håndtering av sensitive opplysninger lagret elektronisk. For å bygge opp tilliten, vil de øke bevisstheten om viktigheten av personvernsikkerhet.

- Vi beklager dypt den alvorlige feilen som har skjedd. Brudd på tilliten til administrasjonen skal ikke forkomme, sier ordføreren i Amagasaki, skriver The Guardian.

Mannen skal imidlertid ha gjort noen sikkerhetstiltak på minnepinnen.

- Den er kryptert og sikret med passord. Det er ikke bekreftet noen datalekkasje, sa myndighetene i en uttalelse, skriver BBC.

Ifølge CNN vil myndighetene etterforske saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer