Gjerdrum-skredet

Mistet samlingen: Fikk utrolig respons

Ole-Martin Andersen (24) mistet den dyrebare samlingen sin da raset gikk 30. desember. Nå har han blitt kontaktet av profiler og privatpersoner.

SMILET TILBAKET: Ole-Martin Andersen mistet store verdier da raset gikk. Nå får han hjelp. Foto: Lillestrøm Sportsklubb
SMILET TILBAKET: Ole-Martin Andersen mistet store verdier da raset gikk. Nå får han hjelp. Foto: Lillestrøm Sportsklubb Vis mer
Publisert

Ole-Martin Andersen og familien hans måtte ta på seg skoene og løpe for livet da Gjerdrum-raset gikk 30. desember. Familien etterlot seg alt de eide.

- Jeg var hjemme og hadde fri dagen etter, så jeg var fortsatt oppe og så på TV. Plutselig hørte jeg et smell som gjorde at jeg skjønte at noe alvorlig hadde skjedd. Strømmen og vannet gikk idet det smalt, og etter kort tid banket brannvesenet på døra og ba oss komme oss ut med en gang. Jeg tok på det første jeg fant og løp, sier Ole-Martin til Dagbladet.

- Det var som om alt var tatt ut av en skrekkfilm.

Han forteller at hendelsen kommer til å prege hele bygda i mange år framover, og at han og familien ikke planlegger å flytte tilbake.

- Det har vært veldig tungt å rømme fra huset sitt. Det har ikke helt gått opp for oss ennå. Det som skjedde er ikke noe man kan forestille seg. At det skjedde midt på natta i romjula... Vi har i alle fall ikke lyst til å flytte tilbake dit, selv om vi har bodd der siden 1997, sier Ole-Martin.

Mistet verdifull samling

24-åringen fikk ikke med seg noen eiendeler da han og familien måtte evakueres ut av hjemmet sitt, som ifølge Ole-Martin, ligger 15 meter fra raskanten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer