Mistet smuglersprit - fikk 75 dagers fengsel

Det gikk altfor fort i svingene for en spritsmugler som krysset riksgrensa på Finnskogen onsdag kveld. 52 plastkanner med sprit er så langt plukket opp fra veikantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens ti-litersdunkene føk ut gjennom en åpen sidedør i de bråeste svingene, ble både tollvesen og politi varslet om kassebilen med den usikrede lasten. Dermed trengte lovens voktere nær sagt bare å følge den umiskjennelige lukta av 96 prosent sprit for å finne synderen. Flere ærlige finnere har i tur og orden levert spritdunker til politiet.

Sjåføren, en mann i slutten av 50-årene fra Oslo-området, hadde fortsatt 2.700 liter smuglersprit i bilen da han ble stoppet i Åsnes og skjønte at det ikke hadde noe for seg å nekte.

- Med en uforbeholden tilståelse fikk vi saken umiddelbart opp til doms, sier politifullmektig Kathrine Wold Kristoff i Kongsvinger til NTB. Torsdag formiddag ble spritbilsjåføren dømt til 75 dagers ubetinget fengsel. Han hevdet at han «bare» hadde påtatt seg et ordinært kjøreoppdrag med en bil han hadde lånt av en bekjent.

(NTB)