Mistet sommerjobben etter tv-intervju

Natalie Eriksen fortalte om sine opplevelser som tidligere psykiatripasient på tv på fredag. I dag mistet hun jobben.

FIKK SPARKEN: Etter å ha fortalt sin historie som tidligere psykiatripasient til NRK på fredag fikk Natalie Eriksen i dag sparken fra jobben som hjelpepleierassistent. Foto: Privat
FIKK SPARKEN: Etter å ha fortalt sin historie som tidligere psykiatripasient til NRK på fredag fikk Natalie Eriksen i dag sparken fra jobben som hjelpepleierassistent. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forbindelse med et nytt lovforslag og en rapport om bruk av tvang i psykiatrien valgte Natalie Eriksen (21) å fortelle sin historie i Dagsrevyen på fredag. Eriksen ble feilaktig diagnosert med schizofreni  og lå hele 203 timer spent fast i en belteseng i løpet av en tremånedersperiode. Da hun etter hvert ble overført til en voksenavdeling ble diagnosen omgjort, og Eriksen ble utskrevet med posttraumatisk stressyndrom (PTSD) for tre år siden. 

Da Eriksen kom på jobb i dag på Åpen Omsorg Kråkerøy hvor hun nylig har vært gjennom en opplæringsperiode og skulle jobbe ekstravakter i sommer, ble hun tatt til side av sjefen.

- Hun sa hun ikke trodde denne jobben var noe for meg allikevel. Da jeg spurte om det hadde noen sammenheng med intervjuet på fredag sa hun at det ikke hadde det, men jeg fikk jobben rett etter intervjuet, og de sa jeg hadde kjempefine referanser. På fredag morgen ringte sjefen meg for å gi meg vakter denne uken, og også på lørdag ble jeg spurt om å ta en ekstra vakt, forteller Eriksen til Dagbladet. 

- Trist å dømmes Eriksen, som ønsker å studere medisin eller psykologi senere, ble veldig glad da hun fikk jobben og gledet seg til å få mer erfaring. Som årsak til oppsigelsen fikk hun høre at hun kanskje heller burde ha en jobb hvor hun hadde mennesker rundt seg. Eriksen forteller at hun opfattet det som om arbeidsgiveren var bekymret for at hun skulle reise hjem til pasienter alene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer