Mistet sønnen Faruq (4) i jordskjelvkatastrofen

Trondheimsstudenten Dike F. Pautra (34) fikk den forferdelige nyheten fra hjembyen i en tekstmelding i går morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Pautra trodde familien var på besøk hos svigerfar i en annen del av Indonesia da de første nyhetsmeldingene om katastrofen kom i går.

- Hans hus er langt unna jordskjelvområdet, og da jeg fikk vite om skjelvet klokka fire om natta norsk tid trodde jeg at de ikke var i fare. Men plutselig, i sjutida, fikk jeg en tekstmelding om det som hadde skjedd av svigerinnen min. Faruq var død, forteller han til Dagbladet.no.

Fikk taket over seg

Det viste seg at kona Indri og parets tre sønner likevel var hjemme i Gantiwarno, en landsby i en av de aller hardest rammede områdene utenfor Yogyakarta på Java.

- De tre barna våre lå og sov i stua mens kona mi hadde et ærend i et naborom. Så kom jordskjelvet. Indri har fortalt at de prøvde å flykte, men at alt skjedde svært raskt. Taket raste sammen i stua, sier Pautra.

Fire år gamle Faruq ble senere funnet død av slektninger som gjennomsøkte den delvis kollapsede bygningen. Til alt hell overlevde Faruqs søsken, Aric (2) og Aqif (6).

- Nå har de blitt sjekket på sykehuset. De har bare fått noen skrammer og er i god behold sammen med kona mi. De vil klare seg gjennom dette, forteller 34-åringen.

Den sorgtyngede familien blir nå tatt hånd om av slektninger i den raserte landsbyen som ennå har husly.

Mistet sønnen Faruq (4) i jordskjelvkatastrofen

Hjembyen rasert

Etter å ha fått dødsbudskapet prøvde den hardtarbeidende trondheimsstudenten å gjennomføre en eksamen ved NTNU så godt han kunne. Kona fikk han ikke tak i før i ettermiddag.

- Anslagsvis 90 prosent av landsbyen vår er fullstendig ødelagt. Telefonnettet har delvis kollapset, så det tok lang tid før jeg fikk vite omstendighetene rundt det som hadde skjedd, sier Pautra, som sørget og ba sammen med andre muslimske studenter i Trondheim i dag.

Indoneseren, som er inne i sitt første år av to års masterstudier i petroleumsteknologi, skal etter planen ha en ny eksamen på onsdag. Men han vil nå be universitetet om en utsettelse så han kan sette seg på første mulige fly til kona og de to barna.

- Jeg har hørt at det er vanskeligheter ved flyplassene på Java, men jeg vil prøve å reise så snart det lar seg gjøre, sier Pautra.

Dødstallene i Indonesia fortsatte å stige lørdag kveld, og klokka 20 norsk tid var 3068 mennesker bekreftet omkommet. Over 200 000 mennesker mistet hjemmene sine i jordskjelvet og har nå akutt behov for hjelp, opplyste Røde Kors til Dagbladet.no tidligere i dag.

<B>- FULLSTENDIG RASERT:</B> Pautra har fått opplyst at nesten alt av bygninger i hjembyen Gantiwarno er helt eller delvis ødelagt.
<B>- HÅPER HAN ER I HIMMELEN:</B> PÅ grunn av sammenbruddet i telefonnettet måtte Dike F. Pautra få den tragiske beskjeden i en sms i dag tidlig. Fire år gamle Faruq (til venstre på det lille bildet) var funnet død i ruinene. Broren Aqif (6) overlevde.