Mistet språket - vil endre loven

Stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson måtte lære å snakke på nytt. Nå vil han endre loven for å sikre alle slagrammede tilbud om logoped.

- FORFERDELIG: Nicholas Wilkinson (SV) ble rammet av slag. Her fremmer han forslag i Stortinget om lovfestet rett til logoped for alle som opplever det samme. Reporter: Gunnar Ringheim. Video: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den unge SV-politikeren mistet språket etter alvorlige hjerneslag. Onsdag fremmet Nicholas Wilkinson forslag i Stortinget om å lovfeste logopedtilbud i alle kommuner.

32-åringen fra Akershus takker logoped Katrine Kvisgaard for at han har funnet språket tilbake.

- Hjemkommunen min Oppegård hadde ikke ressurser til å hjelpe meg, men familien min fant ut at staten kunne dekke behandlingen hos privat logoped i Oslo. Så heldig er ikke andre som sitter igjen alene uten språk etter en hodeskade, sier Nicholas Wilkinson.

Var døden nær

17. mai 2018 ble han rammet av flere hjerneslag etter blodforgiftning og svevde mellom liv og død i flere døgn.

- Da jeg våknet, var ordene borte. Ektemannen min satt ved sengekanten, og jeg kunne ikke en gang si «Sebastian, jeg elsker deg». Det var fryktelig, sier han.

Etter at Nicholas Wilkinsons historie om den lange veien tilbake til Stortingets talerstol er blitt kjent, har han fått en rekke henvendelser fra mennesker rundt om i landet.

- Folk får ikke hjelp der de bor. Mange opplever store språkproblemer etter slag, ulykker eller sykdommer. Da trenger de språkhjelp. Da trenger de logopeder, sier SV-politikeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer