Mistet stemmen

Venstre-topp Ingvild Thorsvik skulle bare ta en tur på Stortingets talerstol, men det var lettere gjort enn sagt. Nå er hun blitt «stortingshviskeren».

GA SEG IKKE: Selv uten stemme klarte Ingvild Thorsvik å fullføre innlegget om rettigheter for iranske kvinner som har søkt asyl i Norge. Foto: Javad Parsa / NTB
GA SEG IKKE: Selv uten stemme klarte Ingvild Thorsvik å fullføre innlegget om rettigheter for iranske kvinner som har søkt asyl i Norge. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Hva gjør du hvis stortingssalen begynner å le av deg mens du taler?

Situasjonen er et mareritt for noen. Men Ingvild Thorsvik (V) bare sto i det.

På talerstolen i dag forsvant stemmen hennes fullstendig, men Thorsvik skulle fullføre innlegget sitt om rettigheter til iranske kvinner. Hun endte med å hviske det hele inn i mikrofonen på talerstolen.

Dagbladet maktet (så vidt) å intervjue henne etterpå.

- Jeg er bare forkjøla. Jeg var ikke ute på fest i går. Jeg lover, hvisker Thorsvik.

Mandalsdialekten stemmebåndene vanligvis lirer av seg er nesten borte. Stemmen er kjørt. Dagbladets reportere spisser ørene enda mer enn vanlig.

- Kan du snakke litt høyere?

- Jeg klarer ikke! Kroppen min forsøkte å kansellere meg og hindre meg fra å ytre meningene mine i dag. Heldigvis klarte jeg å gjennomføre. Jeg skylder Stortingets mikrofoner en stor takk, sier Torsvik videre.

Historien er velkjent: Du våkner med litt grums i halsen og tenker «pøh, dette går vel over i løpet av formiddagen». Men så går det ikke over. Snarere tvert imot - det blir jo bare verre. Og noen timer etterpå kommer presentasjonen. Du er sjanseløs, men du har nå engang dratt på jobb. Dette må du bare fullføre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer