- Mistet to i havet

Christian Hamre (28) fra Bergen forteller om en desperat kamp for livet ute i det iskalde havet. Den lille gruppa Christian var i, mistet to eldre menn. Han vet ikke om de overlevde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En av de to hadde ikke fått på seg redningsvesten. Han hang på oss en lang stund. Plutselig ropte ei jente: «Han drar meg ned!»

- Vi måtte ta bort mannens hender. Vi mistet ham av syne, forteller Christian Hamre.

Uten vest

Kort tid etterpå møtte de en ny fortvilet mann, en ungdom i slutten av 20-åra som heller ikke hadde fått på seg vesten. Han hadde imidlertid sikret seg to løse: en under hver arm. Den lille gruppa hjalp ungdommen å få på seg redningsvesten.

Hamre forteller at Sleipner så å si gikk rett ned.

- Båten krenget minst 45 grader. Vi sto ute på dekk, var gjennomvåte og iskalde. Plutselig løftet rumpa på båten seg, og den ble sugd så å si rett ned, sier Hamre.

Frådende hav

Han ble slengt brutalt i det frådende vannet. Gikk under, kjempet seg opp, gikk under igjen, men vant kampen og kom seg opp igjen.

- Vi var plutselig en gruppe på fem- seks som sammen kjempet for å overleve. Etter en tid i vannet kom en redningsflåte. Vi fikk tak i den. Ei jente som var sammen med oss, ble skadd da hun klatret opp i flåten. Hun fikk knust kjeven, sier Hamre.