Rasismeanklager mot politikvinne

Mistet to jobber etter rasistisk snap: - Jeg er loven i dag, nigga

Melissa Adamson sier innlegget på Snapchat var en «dum feil».

EN STOR TABBE: En skjermdump av et Snapchat-bilde kostet henne hennes deltidsjobb som politibetjent i Mckeesport, Pennsylvania. Hun måtte også slutte i jobben som politibetjent i et annet departement. Nå sier hun unnskyld. Video: WTAE;Snapchat / CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En skjermdump fra Snapchat skapte voldsom furore på sosiale medier tirsdag denne uka.

Bildet viser den amerikanske politikvinnen Melissa Adamson i uniform, ledsaget av teksten «I'm the law today nigga» - «Jeg er loven i dag, nigga».

Nå har stuntet kostet henne to jobber hun hadde i lokale politiavdelinger, skriver Pittsburgh's Action News 4.

- Ikke rasist

- Jeg er ikke rasist. Det er ikke slik jeg ønsker å framstå, sier Adamson sa Pittsburgh Handling News 4.

- Jeg elsker jobben min. Jeg elsker det jeg gjør. Det er det jeg ønsker å gjøre i resten av mitt liv.

FIKK SPARKEN: Melissa Adamson mistet jobben da dette gamle snapchatinnlegget spredte seg på sosiale medier denne uka. Foto: Skjermdump
FIKK SPARKEN: Melissa Adamson mistet jobben da dette gamle snapchatinnlegget spredte seg på sosiale medier denne uka. Foto: Skjermdump Vis mer

Borgermester Michael Cherepko i byen McKeesport i Pennsylvania, hvor politikvinnen hadde sitt hovedvirke, postet følgende uttalelse på Facebook:

«Som ordfører i byen McKeesport, føler jeg meg tvunget til offentlig å løse et problem som har kommet meg i hende via sosiale medier. En eldre post som dukket opp for bare noen timer siden, involverer en nylig ansatt deltidsbetjent som har vært ansatt på prøvetid i bare noen uker. Innlegget viser en oppførsel og er av en karakter som er på kollisjonskurs med hva jeg forventer av en betjent i denne byen. Det er helt uakseptabelt. Uten å nøle, konkluderte mitt kontor og politisjefens kontor umiddelbart med at dette ikke vil bli tolerert i byen McKeesport. Hun er fritatt for sine plikter og arbeidsforholdet er avsluttet», skrev borgermesteren på sin offisielle Facebook-side tirsdag.

«Dum feil»

Adamson jobbet også deltid som politibetjent i nærliggende Versailles. Hun trakk seg fra denne jobben tirsdag kveld, opplyser politisjef Charles Roka.

På det kontroversielle bildet fra Snapchat, hadde Adamson på seg en uniform fra Pitcairn-politiet, hvor hun jobbet før hun ble ansatt i McKeesport.

Politisjef Scott Farally i Pitcairn sier bildet ser ut til å ha blitt tatt for flere måneder siden, fordi politibetjentene bærer langermete uniformer i vintermånedene.

Farally legger ikke skjul på at han ville ha startet etterforskning, dersom han var blitt oppmerksom på bildet mens Adamson fremdeles var ansatt i Pitcairn.

Adamson selv sier at det var «en dum feil» å poste bildet. At bildet nå ble sirkulert, hevder hun har skjedd som ledd i en krangel med en tidlgere kollega som nå vil «ødelegge karrieren hennes».

- Alle som kjenner meg vet at jeg ikke har et rasistisk bein i kroppen min. Jeg kan se hvordan dette kan misforstås av folk som ikke kjenner meg, sier Adamson og legger til:

- Jeg beklager overfor de jeg har fornærmet. Det var ikke min intensjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer