EN STOR TABBE: En skjermdump av et Snapchat-bilde kostet henne hennes deltidsjobb som politibetjent i Mckeesport, Pennsylvania. Hun måtte også slutte i jobben som politibetjent i et annet departement. Nå sier hun unnskyld. Video: WTAE;Snapchat / CNN Vis mer

Rasismeanklager mot politikvinne

Mistet to jobber etter rasistisk snap: - Jeg er loven i dag, nigga

Melissa Adamson sier innlegget på Snapchat var en «dum feil».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En skjermdump fra Snapchat skapte voldsom furore på sosiale medier tirsdag denne uka.

Bildet viser den amerikanske politikvinnen Melissa Adamson i uniform, ledsaget av teksten «I'm the law today nigga» - «Jeg er loven i dag, nigga».

Nå har stuntet kostet henne to jobber hun hadde i lokale politiavdelinger, skriver Pittsburgh's Action News 4.

- Ikke rasist

- Jeg er ikke rasist. Det er ikke slik jeg ønsker å framstå, sier Adamson sa Pittsburgh Handling News 4.

- Jeg elsker jobben min. Jeg elsker det jeg gjør. Det er det jeg ønsker å gjøre i resten av mitt liv.

FIKK SPARKEN: Melissa Adamson mistet jobben da dette gamle snapchatinnlegget spredte seg på sosiale medier denne uka. Foto: Skjermdump
FIKK SPARKEN: Melissa Adamson mistet jobben da dette gamle snapchatinnlegget spredte seg på sosiale medier denne uka. Foto: Skjermdump Vis mer

Borgermester Michael Cherepko i byen McKeesport i Pennsylvania, hvor politikvinnen hadde sitt hovedvirke, postet følgende uttalelse på Facebook:

«Som ordfører i byen McKeesport, føler jeg meg tvunget til offentlig å løse et problem som har kommet meg i hende via sosiale medier. En eldre post som dukket opp for bare noen timer siden, involverer en nylig ansatt deltidsbetjent som har vært ansatt på prøvetid i bare noen uker. Innlegget viser en oppførsel og er av en karakter som er på kollisjonskurs med hva jeg forventer av en betjent i denne byen. Det er helt uakseptabelt. Uten å nøle, konkluderte mitt kontor og politisjefens kontor umiddelbart med at dette ikke vil bli tolerert i byen McKeesport. Hun er fritatt for sine plikter og arbeidsforholdet er avsluttet», skrev borgermesteren på sin offisielle Facebook-side tirsdag.

«Dum feil»

Adamson jobbet også deltid som politibetjent i nærliggende Versailles. Hun trakk seg fra denne jobben tirsdag kveld, opplyser politisjef Charles Roka.

På det kontroversielle bildet fra Snapchat, hadde Adamson på seg en uniform fra Pitcairn-politiet, hvor hun jobbet før hun ble ansatt i McKeesport.

Politisjef Scott Farally i Pitcairn sier bildet ser ut til å ha blitt tatt for flere måneder siden, fordi politibetjentene bærer langermete uniformer i vintermånedene.

Farally legger ikke skjul på at han ville ha startet etterforskning, dersom han var blitt oppmerksom på bildet mens Adamson fremdeles var ansatt i Pitcairn.

Adamson selv sier at det var «en dum feil» å poste bildet. At bildet nå ble sirkulert, hevder hun har skjedd som ledd i en krangel med en tidlgere kollega som nå vil «ødelegge karrieren hennes».

- Alle som kjenner meg vet at jeg ikke har et rasistisk bein i kroppen min. Jeg kan se hvordan dette kan misforstås av folk som ikke kjenner meg, sier Adamson og legger til:

- Jeg beklager overfor de jeg har fornærmet. Det var ikke min intensjon.