- Mistet to Picasso-trykk på gata i Trondheim. Utlover dusør på 10 000 kroner

- Jeg fikk panikk.

- HADDE BILDENE PÅ TOGET: Finn Radmann (innfelt) sier til Dagbladet at han er helt sikker på at han hadde Picasso-bildene da han gikk av toget i Trondheim. Han tror han mistet dem på gata under spaserturen hjem. Foto: Tore Wuttudal / NN / Samfoto/ 
Terje Bendiksby / SCANPIX
- HADDE BILDENE PÅ TOGET: Finn Radmann (innfelt) sier til Dagbladet at han er helt sikker på at han hadde Picasso-bildene da han gikk av toget i Trondheim. Han tror han mistet dem på gata under spaserturen hjem. Foto: Tore Wuttudal / NN / Samfoto/ Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forretningsmannen Finn Radmann forteller at han onsdag morgen denne uka mistet to verdifulle trykk som skal være signert Pablo Picasso - midt i Trondheim sentrum.

- Jeg hadde vært i New York og hentet bildene, som begge er eksklusive reproduksjoner, og hadde dem med på flyet tilbake til Norge natt til i går, sier Radmann til Dagbladet.

- Etter å ha landet i Oslo tok jeg nattoget til Trondheim, fortsetter Radmann, som først fortalte historien til Adresseavisen.

- Snudd opp ned Bildene skulle være en del av kunstutstilling og kunstauksjon senere i år, forteller Radmann. Men nå er de altså sporløst forsvunnet.

Radmann forteller Dagbladet at han hadde bildene i en stor pakke, der bunnen var lukket og toppen hadde en åpning.

- Jeg sjekket pakken da jeg ankom Trondheim med toget tidlig onsdag morgen, og da var de der, sier han.

- Jeg hadde en del annen bagasje også, og gikk hjem fra stasjonen. På veien stakk jeg innom en matbutikk, og i den forbindelse måtte jeg pakke litt om. Jeg innbiller meg at jeg da må ha snudd pakken opp ned.

- Fikk panikk Det var imidlertid først etter at han hadde kommet hjem, og hadde fått seg et par timers søvn, at han forsto at bildene var borte.

- Pakken var tom. Jeg må innrømme at da fikk jeg panikk, sier han.

Ifølge ham har bildene en verdi på rundt 20 000 dollar per stykk.

Det ene trykket er nummer 3 av 50 og det andre nummer 6 av 50, sier han.

Adresseavisen skriver at bildene tilhører serien «Suite 347» av Pablo Picasso, som er kunstnerens største serie av trykk, og ble utgitt i 1968, ifølge The Museum of Modern Art (MoMA) i New York.

Dusør Da panikken hadde lagt seg litt kom Radmann seg ut på gata i Trondheim igjen og gikk samme løype tilbake til togstasjonen. Men bildene var ikke å finne langs veien.

- Jeg ble så lei meg. Dette er jo ikke mine bilder, sier han.

Han dro innom politiet og anmeldte forholdet.

- Jeg har også utlovet en dusør på 10 000 kroner for at bildene kan komme til rette.

Han sier at alle med informasjon om bildene kan kontakte politiet.

Mottat tapsmelding Krimvaktleder Randi Småland ved Sentrum politistasjon i Trondheim bekrefter overfor Adresseavisen at Radmann har levert inn en melding om tapet onsdag.

- Vi har tatt imot en vanlig tapsmelding på det. Dukker det opp noe, håndterer vi det deretter, sier Småland.