Mistet toppjobben: Frikjennes

Saker om pendlerbolig kostet Eva Kristin Hansen jobben som stortingspresident. I Riksrevisjonens gransking av Stortinget, som offentliggjøres torsdag, slås det fast at Ap-toppen likevel ikke fikk noen ytelser i strid med regelverket.

GIKK AV: Trykket ble stort, og Eva Kristin Hansen måtte gå som stortingspresident. Riksrevisjonen sier nå at hun ikke fikk ytelser i strid med regelverket. Foto: Terje Bendiksby / NTB
GIKK AV: Trykket ble stort, og Eva Kristin Hansen måtte gå som stortingspresident. Riksrevisjonen sier nå at hun ikke fikk ytelser i strid med regelverket. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET (Dagbladet): Det var en rekke saker i Aftenposten om påståtte brudd på reglene om pendlerbolig som fratok Eva Kristin Hansen (Ap) vervet som stortingspresident.

Saken ble rullet opp i 2021, og Hansen hevdet hele tiden at hun aldri handlet i strid med regelverket. I ettertid har mange refset Stortingets håndtering av regelverket rundt pendlerboliger.

Torsdag får Hansen tyngde på sin side av saken, ifølge Dagbladets opplysninger.

Dagbladet kjenner til at Riksrevisjonen konkluderer med at Hansen aldri mottok ytelser i strid med regelverket.

Stort fall

Riksrevisjonen har gransket ytelsene på Stortinget, og rapporten publiseres torsdag klokka 12.

Her vil det komme fram at Eva Kristin Hansen er blant politikerne hvor det ikke er avdekket forhold som tilsier at uriktige ytelser er søkt om eller tildelt. Det samme gjelder Hadia Tajik (Ap).

Nærmest over natta gikk Eva Kristin Hansen fra å være nummer to i landet etter kongen, til å sitte uten tyngre verv for Arbeiderpartiet på Stortinget.

Hun er valgt inn på Løvebakken ut inneværende stortingsperiode.

Dagbladet har ikke lyktes komme i kontakt med Eva Kristin Hansen.

50 personer navngis

Det er rundt 50 politikere som Riksrevisjonen kommer til å bli navngi som personer som fikk ytelser og goder i strid med regelverket, ifølge Dagbladets opplysninger.

Enkelte av disse 50 er fortsatt folkevalgte på Løvebakken, får Dagbladet bekreftet.

Slik Dagbladet skrev tidligere i dag, vil Riksrevisjonen ikke automatisk gi politikerne selv skylda for feilene som påpekes. Stortinget får også i det glatte lag i rapporten torsdag, erfarer Dagbladet. Riksrevisjonen kommer til å komme med sterk kritikk av måten regelverket rundt ytelser for stortingspolitikere ble håndhevet.

Riksrevisjonens oppdrag har vært å vurdere hvordan ordningene har vært forvaltet, ikke utformingen av dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer