Mistet trolig ulykkesbåten under slep

Danskenes båt ble sannsynligvis funnet i går.

JERNMANNENS SVØMMEMARATON: 1. Båten kantret mellom øyene Fora og Store Sæsøya. Søren Thuesen la på svøm over Hellefjorden. Han kom til land på Lille Odd sør for Sandøy. 2. Herfra fortsetter han til fots og til vanns vi flere øyer opp til toppen av øya Hellersøy, før han igjen legger på svøm og tar seg fra Seilskjær til Hammeren.3. Derfra går han den siste biten opp til Rossnes på Skjernøya og ber om hjelp. Foto: Gule Sider
JERNMANNENS SVØMMEMARATON: 1. Båten kantret mellom øyene Fora og Store Sæsøya. Søren Thuesen la på svøm over Hellefjorden. Han kom til land på Lille Odd sør for Sandøy. 2. Herfra fortsetter han til fots og til vanns vi flere øyer opp til toppen av øya Hellersøy, før han igjen legger på svøm og tar seg fra Seilskjær til Hammeren.3. Derfra går han den siste biten opp til Rossnes på Skjernøya og ber om hjelp. Foto: Gule SiderVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MANDAL/OSLO (Dagbladet): Båten de seks danskene forliste med ved Mandal kan ha blitt funnet med kjølen i været syd i Oddefjorden klokka 16.21 går.

Den ble tatt under slep, men de dårlige værforholdene førte til at dette måtte avbrytes, melder Lindesnes avis.

Siden har båten vært sporløst forsvunnet, sier politiet til lokalavisa.

Foreldrene kommer Foreldrene til Søren Thuesen (24), som sammen med Niels Højlund overlevde den tragiske båtulykka i går kveld, ankommer i ettermiddag Sørlandet Sykehus.

Dansken greide å varsle politiet om hendelsen etter en svømme- og gåtur gjennom vann og over øyer som av politiet beskrives som «umenneskelig».

Etter møtet med de to, reiser foreldrene til Mandal for å snakke med politiet.

Det kom fram på en pressekonferanse i Mandal i ettermiddag.

- Det er på det rene at det ikke var flytetanker eller flytevester i båten, som var en eldre, tysk båt, sa politistasjonssjef Bjart Gabrielsen til Dagbladet.

- Farlig område Pårørende til de fire Århus-mennene som fortsatt er savnet, valgte å bli i Danmark.

Politistasjonssjefen forklarte at politiet kjente området der ulykka skjedde fra før.

- Det har vært flere forlis i området. Det er kjent for å være svært farlig, sa Gabrielsen.

Det var svært krevende værforhold da ulykka skjedde.

Leter på øyer Store letemannskaper søker fortsatt etter de fire gjenværende danskene. Dette inkluderer alle tilgjengelige politimannskaper, Sivilforsvaret, en fregatt, Kystvakten, et Orion-fly og flere Sea King-helikoptre.

Søket konsenteres rundt skjær, holmer og øyer ved Mandal. At de befinner seg på en av disse, er trolig de savnede danskenes eneste sjanse til å fortsatt være i live.

SOMMERPARADIS: Hytta der de savnede danskene holdt til ligger idyllisk til på heia opp fra Farestad. FOTO: PER FLÅTHE
SOMMERPARADIS: Hytta der de savnede danskene holdt til ligger idyllisk til på heia opp fra Farestad. FOTO: PER FLÅTHE Vis mer