Mistet verktøy i rommet

Forvirringen ble stor da det ble oppdaget et flyvende objekt flymekanikere hadde mistet svevende i verdensrommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I videoen over er to russiske kosmonauter i full aksjon i vektløs tilstand rett utenfor den Internasjonale romstasjonen (ISS).

Flymekanikerne Fyodor Yurchikhin and Mikhail Kornienko skifter ut et ødelagt kamera og forbedrer kabelkoblinger til et mini-laboratorium. Kameraet brukes til å overvåke forsyningsromskip fra Den europeiske romfartsorganisasjonen. Det er en jobb som tar ca. seks timer.

Dette er Yurchikhins fjerde gåtur i rommet, mens Kornienko er ferskning.

Forvirringen ble stor da bakkemannskapet oppdaget et flyvende objekt ikke langt i fra romstasjonen. Det skulle vise seg å være et verktøy som kosmonautene hadde mistet. Det samme skjedde en time etterpå, da de mistet noe som liknet på en sikringsskive, skriver space.com.

Dermed er et nytt tilskudd skrot på vei ut i verdensrommet, som vil brenne opp så fort de når jordas atmosfære. Ifølge NASA overvåkes mange slike objekter.

Romstasjonen og andre romfartøy varsles om skrotet utgjør en fare. Den neste rompromenaden skal foretas av to amerikanske flymekanikere den 5. august. Den internasjonale romstasjonen trenger er rekke reparasjoner for å fungere som optimalt romforskningssenter.

(NTB)