Mistillit mot Brustad avvist

79 Stortingsrepresentanter stemte for å kaste ministeren.

INGEN TILLIT: Opposisjonen, deriblant Carl I. Hagen, Erna Solberg og Per Kristian Foss fremmet i dag mistilmistillitsforslag mot statsråd Sylvia Brustad for hennes håndtering av den såkalte Aker-saken. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
INGEN TILLIT: Opposisjonen, deriblant Carl I. Hagen, Erna Solberg og Per Kristian Foss fremmet i dag mistilmistillitsforslag mot statsråd Sylvia Brustad for hennes håndtering av den såkalte Aker-saken. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Mistillitsforslaget mot næringsminister Sylvia Brustad (Ap) ble avvist med 87 mot 79 stemmer i Stortinget torsdag.

Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet sto bak mistillitsforslaget mot næringsminister Sylvia Brustad for hennes håndtering av den såkalte Aker-saken.

Opposisjonen mener at Brustad kom for sent på banen etter at de omstridte transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions ble kjent.

Høyres Per-Kristian Foss har vært en pådriver bak mistillitsforslaget. Han mener Brustad har opptrådt sterkt kritikkverdig.

- Staten klargjorde aldri overfor Aker at det var ønskelig med informasjon langs to spor, både til styre og eier. Dette var en unnlatelse fra statens side. Det som skjedde etter at saken sprakk, er preget av overreaksjon og etterpåklokskap, sa Foss i Stortinget torsdag.

Mistillitsforslaget var det første som ble reist i denne fireårsperioden.

Men med en flertallsregjeringen måtte det regelrett feilstemming til om mistillitsforslaget skulle fått støtte. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har støttet sin næringsminister fullt ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer