Mistillit mot Heidi Sørensen

Lederen i Naturvernforbundet, Heidi Sørensen, har ikke bestemt seg for om hun går av, etter at landsstyret vedtok et mistillitsforslag mot henne i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Delegatene på det ekstraordinære landsstyremøtet i Naturvernforbundet stemte I dag over et mistillitsforslag mot lederen. Forslaget fikk 15 mot 11 stemmer.

Flertallet i landsstyret krever at Heidi Sørensen går av som leder med øyeblikkelig virkning. Årsaken er hennes håndtering av den økonomiske situasjonen etter landsstyrets møte i mars.

Det blir også påpekt at Heidi Sørensen har bidratt til å svekke sentralstyrets handlekraft og øke spenningene i organisasjonen.

Naturvernforbundet sliter med store økonomiske problemer og har rundt 6 millioner kroner i gjeld.

Vil sove på det

- Det er vanskelig å forestille seg at jeg blir sittende, men hvordan dette skal håndteres praktisk, trenger jeg minst en god natts søvn og en dag på å tenke igjennom, sier Sørensen.

Hun ønsker ikke å kommentere hvorfor det ble fattet mistillit mot henne.

- Er det mulig for deg å samarbeide med din største kritiker Erik Solheim etter dette?

Jeg har samarbeidet under ulike forhold i Naturvernforbundet i ti år. Derfor utelukker jeg ikke samarbeid med noen.

«Uklare forslag»

Hovedkritiker og nestleder Erik Solheim innrømmer at de ikke klarte å komme fram til økonomiske innsparingstiltak fordi «forslagene var for uklare, og dermed kunne vi ikke se konsekvensene av dem».

Solheim vil ikke være med på at det viktigste var å kaste Heide Sørensen. Han hevder at det viktigste er å få orden i økonomien.

Det ekstraordinære landsstyremøtet vedtok å fjerne lederhonoraret fra 1. juli. I årets budsjett var dette honoraret satt til 130 000 kroner.

<B>MISTILLITSFORSLAG:</B> Heidi Sørensen har ennå ikke bestemt seg om hun går av som leder i Naturvernforbundet. I dag mottok hun et mistillitsforslag av landsstyret.