Mistillit mot Heidi Sørensen

Lederen i Naturvernforbundet, Heidi Sørensen, har ikke bestemt seg for om hun går av, etter at landsstyret vedtok et mistillitsforslag mot henne i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Delegatene på det ekstraordinære landsstyremøtet i Naturvernforbundet stemte I dag over et mistillitsforslag mot lederen. Forslaget fikk 15 mot 11 stemmer.

Flertallet i landsstyret krever at Heidi Sørensen går av som leder med øyeblikkelig virkning. Årsaken er hennes håndtering av den økonomiske situasjonen etter landsstyrets møte i mars.

Det blir også påpekt at Heidi Sørensen har bidratt til å svekke sentralstyrets handlekraft og øke spenningene i organisasjonen.

Naturvernforbundet sliter med store økonomiske problemer og har rundt 6 millioner kroner i gjeld.

Vil sove på det

- Det er vanskelig å forestille seg at jeg blir sittende, men hvordan dette skal håndteres praktisk, trenger jeg minst en god natts søvn og en dag på å tenke igjennom, sier Sørensen.

Hun ønsker ikke å kommentere hvorfor det ble fattet mistillit mot henne.

- Er det mulig for deg å samarbeide med din største kritiker Erik Solheim etter dette?

Jeg har samarbeidet under ulike forhold i Naturvernforbundet i ti år. Derfor utelukker jeg ikke samarbeid med noen.

«Uklare forslag»

Hovedkritiker og nestleder Erik Solheim innrømmer at de ikke klarte å komme fram til økonomiske innsparingstiltak fordi «forslagene var for uklare, og dermed kunne vi ikke se konsekvensene av dem».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Solheim vil ikke være med på at det viktigste var å kaste Heide Sørensen. Han hevder at det viktigste er å få orden i økonomien.

Det ekstraordinære landsstyremøtet vedtok å fjerne lederhonoraret fra 1. juli. I årets budsjett var dette honoraret satt til 130 000 kroner.

<B>MISTILLITSFORSLAG:</B> Heidi Sørensen har ennå ikke bestemt seg om hun går av som leder i Naturvernforbundet. I dag mottok hun et mistillitsforslag av landsstyret.