Mistillit mot Stavanger-politiet

Mistanker om at politiets ledelse vil forsøke å skjule sannheten bak ranet og politidrapet i Stavanger florerer internt i politiet. Nå ber de tillitsvalgte Stortinget om en uavhengig granskningskommisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Blant politifolk, spesielt i Rogaland, har det lenge versert rykter om at politiet satt på ganske detaljert etterretningsinformasjon om når og hvor ranet i Stavanger skulle finne sted, skriver Aftenposten. Opplysningene er dementert, men mistroen er fortsatt stor.

I etterkant av ranet har Politidirektoratet (POD) besluttet å «evaluere» politiets generelle arbeidsmetoder.

- En uavhengig granskningskommisjon vil sannsynligvis være den eneste måten å sikre at de ansatte føler tillit til at resultatet av gjennomgangen er troverdig, heter det i et brev forbundet har sendt til justisministeren, med kopi til politidirektøren og Stortingets parlamentariske ledere.

Forbundsleder Arne Johannessen mener en granskningskommisjon må være bredt sammensatt av eksterne folk, blant annet fra domstolene.

- Det er ikke til å legge skjul på at det blant våre medlemmer i Rogaland har vært mye diskusjon om hva politiet visste i forkant av ranet i Stavanger. Det ligger der som en verkebyll, og den må noen ta hull på, sier Johannessen.

Han bekrefter at han er blitt kontaktet av politifolk som rett ut sier at de ikke stoler på jobben POD vil gjøre i saken.

Politidirektør Ingelin Killengreen forsvarer gruppen som er satt til å evaluere politiets innsats.

- Jeg må si jeg er litt overrasket over at Politiets Fellesforbund ser seg tjent med å så en slik tvil, både når det gjelder ledelsen i Politidirektoratet og den arbeidsgruppen som er nedsatt, sier Killengreen.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer