Mistillit til Grøholt

Vinmonopol-sjef Knut Grøholt fikk i går via e-post beskjed om at han ikke lenger har tillit hos over 230 av sine ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingen fra styret i Overordnede Funksjonærers Forening(OFF) utløste sjokk og vantro i hele Vinmonopolets organisasjon i går. Vedtaket i OFF-styret ble sendt ut på e-post uten noen ytterligere begrunnelse og meddelt samtlige 1700 polansatte.

-  Jeg fikk en orientering om dette i dag. For meg er det vanskelig å kommentere dette siden jeg ennå ikke har fått noen begrunnelse. Men det er ikke mer enn en måned siden et enstemmig styre der også OFF er representert, ga Grøholt ny tillit. Meg bekjent er det ikke dukket opp nye forhold, men vi skal behandle dette i et styremøte som er planlagt avholdt kommende torsdag, sier styreleder i Vinmonopolet, advokat Harald Arnkværn, til Dagbladet.

Overraskende

-  Kom dette helt overraskende også på deg?

-  Ja, dette hadde jeg ikke forventet.

-  Har du snakket med Grøholt om mistilliten?

-  Jeg har hatt en kontakt med ham, ja, men han har ikke noe mer å si om dette enn det jeg har siden vi ikke kjenner noen begrunnelse.

Harald Arnkværn og hans styre har kommet med sanksjoner overfor 15 ansatte som har brutt de etiske retningslinjene som gjelder for omgang med leverandører. Styret vurderer det slik at minst to butikksjefer bør få sparken, mens fire bør degraderes til mindre viktige jobber. En seksjonsleder er suspendert for å ha tatt imot økonomiske ytelser fra Sektor Eiendomsutvikling som driver kjøpesentre hvor polet har utsalg.

Styrets tillit

Knut Grøholt ble gransket for smøring etter tre gratisturer med Telenor og Bravida til idrettsarrangementer og en vintur til Italia.

Men i møtet 10. februar konkluderte styret med at Grøholt fortsatt hadde full tillit.

Bare to av de suspenderte butikksjefene er medlemmer i OFF som har 230 medlemmer. Over 1000 ansatte er med i Funksjonærklubben som har to ansatterepresentanter i styret.

-  Jeg kjenner ikke bakgrunnen for vedtaket og har derfor ingen kommentar. I vår klubb har vi fortsatt tillit til Grøholt, sier leder Helge Storvik.

Granskingen av Vinmonopolet pågår fortsatt for fullt under ledelse av advokat Erling Grimstad.

SPLITTET: De 1700 ansatte i Vinmonopolet er nå splittet i synet på om Knut Grøholt(bildet) fortsatt er riktig mann til å få polet på rett kjøl etter smøreskandalen.