- Misunner jaggu ikke de som skal vurdere Breivik

Men rettseksperter er uenige etter konfrontasjonen i dag.

SAMMEN - OG UENIGE:  Henning Værøy (til venstre) og Pål Grøndahl er uenige om hvor den endelige konklusjonen på Anders Behring Breiviks tilregnelighet vil lande. Her - fra Lommenmannen-saken i 2010 - jobbet de sammen som rettsoppnevnte sakkyndige. Arkivfoto: Heiko Junge, NTB SCANPIX.
SAMMEN - OG UENIGE: Henning Værøy (til venstre) og Pål Grøndahl er uenige om hvor den endelige konklusjonen på Anders Behring Breiviks tilregnelighet vil lande. Her - fra Lommenmannen-saken i 2010 - jobbet de sammen som rettsoppnevnte sakkyndige. Arkivfoto: Heiko Junge, NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Begge har lang utdanning og erfaring i å skjønne seg på folks psyke. Begge har lang erfaring fra rettssaler, og begge har observert Andreas Behring Breivik mange dager i rettssal 250 i Oslo tinghus.

Men de er likevel ikke enige om Breivik ender med å bli erklært tilregnelig eller ikke.

- Han snakker seg til mindre og mindre troverdighet. Men det har ikke noe direkte å gjøre med tilregnelighetsbegrepet i juridisk forstand. Jeg har ikke observert noen psykotiske trekk som tilsier at han ikke blir er klært tilregnelig etter straffelovens paragraf 44, konkluderer rettspsykiater Henning Værøy etter Breiviks konfrontasjoner med aktor og de oppnevnte rettspsykiaterne onsdag ettermiddag.

-Har ikke snakket seg inn Psykolog Pål Grøndahl har foreløpig landet på motsatt konklusjon:

- Etter timene i retten i ettermiddag er det iallefall ikke noe som tyder på at han har snakket seg inn i tilregneligheten, for å si det på den måten, konkluderer Grøndahl.

De to ekspertene er enige om at Breivik har snakket seg bort i mange faktaspørsmål og resonnementer i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer