Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mitsubishi tilbakekaller 514.000 biler

Mitsubishi tilbakekalte i dag 514.000 biler og lastebiler som en følge av at selskapet i to år har skjult forbrukerklager for det japanske transportdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 514.000 kjøretøyene må ha tilsyn for motordeler, bremser og sikkerhetsbelter.

- Det har vært et oppslag om dette i japanske aviser i dag. Vårt europeiske hovedkontor er nå i ferd med å sjekke om dette også gjelder norske biler, sier pressetalsmann Reidar Steen i Mitsubishi Motors Co. til CNN Norge.

Det japanske transportdepartementet opplyser at embetsmenn under en razzia 5. og 6. juni fant mange av dokumentene gjemt i et skap.

Talsmenn for Mitsubishi Motors og departementet var imidlertid overbevist om at ledelsen i Mitsubishi ikke kjente til at dokumentene var forsvunnet.

Reparasjon av de 514.000 kjøretøyene ventes å koste Mitsubishi 380 millioner norske kroner. Selskapet er for tiden midt i forhandlinger med den amerikansk-tyske bilprodusenten DaimlerChrysler, som har vært interessert i å kjøpe 34 prosent av aksjene i Mitsubishi.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media