<strong>«HVKÆ»:</strong> Er det årets sitat, eller sa noen politiker noe bedre i 2012? Du stemmer.  Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
«HVKÆ»: Er det årets sitat, eller sa noen politiker noe bedre i 2012? Du stemmer. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

«Mitt ansvar er å ta ansvar for det jeg har ansvar for»

Norske politikere sa mye rart i 2012 også. Bli med og stem fram årets gullkorn med Dagbladet-redaksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Så og si hele den norske politiske eliten er representert på sitat-toppen. Stem på ditt favoritt-sitat på Dagbladet.no eller fortelle oss hvem som er din favoritt på Gullkorn@dagbladet.no og bli med på debatten i kommentarfeltet. Vinneren blir kåret tirsdag.

Hvilket sitat er Årets gullkorn? Her er kandidatene:

 «Man kan kanskje angre på at man i hele tatt ble med Bernander & co på Lorry når man blir utsatt for usann ryktespredning, men man får kanskje ta noen sjanser her i livet». (Næringsminister Trond Giske (Ap) til Dagsnytt Atten på NRK 11. januar.)

 «Å høre på Erik Solheim er litt som å høre på en predikant». (KrF-leder Knut Arild Hareide gir trolig Erik Solheim (SV) et kompliment, 16. februar, Naturvernforbundet.)

 «Ja, det er heller ikke uvanlig, for å si det sånn, at det kommer e-post hit som ikke får noe svar. Sånn at det er helt sikkert det som har skjedd, at det aldri ble sendt noe svar.» (SV´s Audun Lysbakken til Dagbladet 24. februar om eposter som forsvant og

 «Det er farlig hvis partipolitiske kabaler blir viktigere enn landets interesser.» (Erik Solheim om sin avgang og verdens undergang, ikke 21. desember, men 23. mars 2012.)

<strong>«EG SKAL TA DEG MED TIL GODTEBUTIKKEN»:</strong> Hadia Tajik leverte en sterk kandidat til Årets gullkorn i oktober. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
«EG SKAL TA DEG MED TIL GODTEBUTIKKEN»: Hadia Tajik leverte en sterk kandidat til Årets gullkorn i oktober. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet. Vis mer

 «Jeg betrakter Felix Tschudi som en venn, men ikke en nær venn. Nærhet i vennskap avgjøres etter min mening av graden av fortrolighet, og ikke av antall år vi har kjent hverandre. Jonas Gahr Støre (Ap) om vennskap i brev til kontrollkomiteen, 13. april.)

 «Jeg har hatt en stående invitasjon til å komme innom på middag 17. mai hos Tschudi. Det har jeg vært glad for, da har jeg sluppet å tenke på middag til meg og min familie 17. mai.» (Millionær Støre til kontrollkomiteen 7. mai.)

 «Det kom plutselig en svær gjeng med jenter løpende. Jeg ble redd og måtte gjemme meg bak et tre for ikke å bli trampet ned.» (Oslo-ordfører Fabian Stang (H) måtte flykte fra Bieber-kaos i Oslo 31. mai.)

 «Jeg følte at jeg var der siden vi hadde hatt så mye kontakt». (Saera Khan (Ap) trodde hun jobbet i firmaet EVRY. Dagbladet, 2. juli.)

 «Jeg mener det å kle av seg viser sterke kvinner som tør å stå fram, nettopp fordi de vet at de får mye dritt.» (Sandra Borch er sterk i kalender 1. august, Dagbladet.)

<strong>JEG BLE REDD OG MÅTTE GJEMME MEG BAK ET TRE:</strong> Oslo-ordfører Fabian Stang (H) snakket ut om flukten fra Bieber-fansen i mai.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET.
JEG BLE REDD OG MÅTTE GJEMME MEG BAK ET TRE: Oslo-ordfører Fabian Stang (H) snakket ut om flukten fra Bieber-fansen i mai. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET. Vis mer

 «Hvkæ» (Jens Stoltenbergs lommetvitrer 17. august og spekulasjonene løper løpsk.)

 «Mitt ansvar er å ta ansvar for det jeg har ansvar for.» ( Jens Stoltenberg blir tydelig, Politisk kvarter på NRK 28. august om 22. juli-kommisjonens rapport.)

 «Det er ingen grunn til å stoppe nå. Norges grenser slutter nesten helt opp mot Nordpolen.». (Oljeminister Ola Borten Moe (Sp) vil bore hos julenissen, Stavanger Aftenblad 29. august)

 «Jeg er skeptisk til å la oss fange av en breddegrad. Vel, iskanten er ikke en breddegrad, men det er i hvert fall en idé om noe som er i havet.» (Jonas Gahr Støre med naturfagsleksjon i Dagbladet, september.)

 «Nei, jeg er utenriksministerens politiske rådgiver.» (Ingrid Aune (Ap) avkrefter overfor TVs Trude Teige at hun er Espen Barth Eides datter, 21. september.)

<strong>- STERK UTEN KLÆR:</strong> Senterungdommens leder Sandra Borch leverte i hvert fall sterke sitater i 2012. Foto:  Foto: Krister Sørbø / SCANPIX.
- STERK UTEN KLÆR: Senterungdommens leder Sandra Borch leverte i hvert fall sterke sitater i 2012. Foto: Foto: Krister Sørbø / SCANPIX. Vis mer

 «Toppledere kan gå på trygd som alle andre». (Jenny Klinge (Sp) til NRK, 29. september.)

 «Jeg tror folk har mer følelser for store dyr som elefanter, enn det er rundt mus. Men det er veldig få dyr dette gjelder.» (Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) forklarer hvorfor sirkuselefanter er OK, VG, 4. oktober.)

 «Eg skal ta deg med til godtebutikken. Eg har ein kjærleik på staur du kan sleike på.» (Kulturminister Hadia Tajik (Ap) leser gangsterrap på nynorsk hos P4, 6. oktober.)

 «Jeg beklager at Sandra Borch opplever at hun ble skjelt ut.» (Sp-leder Liv Signe Navarsete klarer nesten å være lei seg, 11. oktober.)

 «Jeg kan ikke under noen omstendigheter kontrollere Liv Signe Navarsetes raseriutbrudd.» (Sandra Borch, leder i Senterungdommen, 13. oktober til TV 2.)

<strong>- DET ER I HVERT FALL EN IDÉ OM NOE SOM ER I HAVET:</strong> Jonas Gahr Støre definerer iskanten. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix.
- DET ER I HVERT FALL EN IDÉ OM NOE SOM ER I HAVET: Jonas Gahr Støre definerer iskanten. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix. Vis mer

 «Folk så litt overrasket ut der de kom fra morgenrushet på mandag og møtte muffins, kaffe og gode argumenter for å stemme SV.» (Audun Lysbakken innser at det er noe muffens, Klassekampen 24. oktober.)

 «Rimelig sjokkert over kollega @EspenBarthEide med hans Arktis-utspill. Spesielt absurd når jeg akkurat har klart å flykte fra frankenstorm.» (Rådgiver i UD, Arvinn Gadgil (SV), på Twitter 29. oktober, før han fortet seg å slette meldingen.)

 «Jeg har glede av å se på brøker, det gir meg en egen stimulans i livet.» (Jens Stoltenberg letter på sløret i spørretimen i Stortinget 21. november.)

 «Jeg har ikke anonyme kilder når det gjelder Mosveen. Jeg står selv som kilde på det.» (Tidligere LO-leder Gerd Liv Valla viser fagbladet Journalisten hvordan kildearbeid skal gjøres, 22. november 2012.)

 «Jeg kom på ideen ved en tilfeldighet, og skaffet meg plakater og tusjer. Jeg tenkte at dette er en god måte å få ut budskapet på.» (Christian Tybring-Gjedde (Frp) om plakatshow på Stortinget, Dagbladet 27. november.)

<strong>DEILIG I TANG OG TARE:</strong> Thorbjørn Jagland. Foto: Jo Straube / Dagbladet
DEILIG I TANG OG TARE: Thorbjørn Jagland. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer

 «Vet du ikke hvem du snakker med?» (Martin Kolberg (Ap) skal ha stilt spørsmålet til en ansatt i hjemkommunen Lier, ifølge Drammens Tidende 7. desember.)

 «Jeg synes det er så utrolig deilig å gni meg inn med tang og tare over hele kroppen.» (Thorbjørn Jagland (Ap) gir leserne bilder i hodet, Aftenposten, 9. desember.)

 «Jeg har spekulert på hvorfor det ikke blir rapportert mer om hva vi utretter. Vi gjør ting som er fenomenalt for hele Europa, og som alle regjeringene setter enormt stor pris på.» (Jagland, 9. desember i Aftenposten.)

 «Jeg blir kvalm når de i LO snakker om brutalisering av arbeidslivet» (Venstre-leder Trine Skei Grande om helse, 9. desember.)

 «Du vet, det noen synes er kjedelig, synes andre er tillitvekkende. Jeg har ikke de beste vitsene i panel-debatten. Noen setter pris på det.» (Høyre-leder Erna Solberg (H) unnskylder manglende gullkorn i Nationen 31. desember.)

- JEG STÅR SELV SOM KILDE PÅ DET. Gerd Liv Valla fortalte journalistene hvordan det skal gjøres da hun lanserte boka si. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet.
- JEG STÅR SELV SOM KILDE PÅ DET. Gerd Liv Valla fortalte journalistene hvordan det skal gjøres da hun lanserte boka si. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer