<strong>KONSPIRASJONSTEORIER:</strong> Per Sandbergs kjæreste Bahareh Letnes frykter for sitt liv. - Ondsinnede konspirasjonsteorier blir spredd om meg, sier Bahareh Letnes. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KONSPIRASJONSTEORIER: Per Sandbergs kjæreste Bahareh Letnes frykter for sitt liv. - Ondsinnede konspirasjonsteorier blir spredd om meg, sier Bahareh Letnes. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Politikk

- Mitt liv kan være i fare

Per Sandbergs kjæreste Bahareh Letnes mener det blir spredd usannheter og konspirasjonsteorier om henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer stormet det rundt daværende statsråd og Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg, og hans norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes. De ble kjærester, noe som igjen førte til at Sandberg etter uker med politisk storm trakk seg fra ministerposten og forlot norsk politikk.

Nå opplever Bahareh Letnes at hun blir sjikanert og grovt trakassert, kommer det fram i et leserinnlegg.

- Mange iranere i Norge tror jeg er spion og jobber for Den iranske ambassaden. Det skrives ting på sosiale medier om meg som ikke er sant, og det framsettes konspirasjonsteorier, sier Bahareh Letnes til Dagbladet.

Rettferdighet

Hun er sint og fortvilet, og rasende. Tidligere journalist i Dagens Næringsliv, Mina Ghabel Lunde, får passet påskrevet.

- Hun sprer løgner om meg. Det er en fortsettelse av fjoråret, hvor jeg i norske medier ble hengt ut som en moderne Mati Hari. Mina Ghabel Lunde forsøker å framstille meg som en hemmelig agent for Den iranske ambassaden i Oslo, samtidig som hun spyr ut konspirasjonsteorier, sier Bahareh Letnes.

- Men forsvarer ikke du regimet i Iran?

- Jeg forsvarer ikke Iran, men rettferdighet. Etter min oppfatning blir Iran behandlet urettferdig, og det må jeg få lov til å mene. Jeg aksepterer andre synspunkter, men opplever at jeg ikke får lov til å ha mine oppfatninger.

- Når Mina Ghabel Lunde forsøker å framstille meg som en agent for Iran, fører det til at mange andre eksil-iranere i Norge tror på henne.

- Hva mener du er konsekvensene av det?

- Mitt liv kan være i fare. Jeg er redd for at noen kan komme til å gjøre noe, sier Bahareh Letnes.

Mina Ghabel Lunde forstår ikke kritikken fra Bahareh Letnes.

- Jeg har ikke framsatt konspirasjonsteorier om Bahareh Letnes. Det jeg har gjort er å skrive om hennes nære omgang med Den iranske ambassaden i Norge, og skjønnmalingen av det politiske systemet i Iran, sier Mina Ghabel Lunde.

Konspirasjonsteorier

Letnes opplever også at påstander, og det hun mener er ondsinnede antydninger, kan ha negativ betydning for karrieren hennes.

- Hva er grunnen til at du reagerer nå?

- Mina Ghabel Lunde var ute på sosiale medier og kom med konspirasjonsteorier om meg, fordi jeg hadde skrevet at utenriksminister Mohammad Javad Zarif hadde vært en av Irans beste politikere.

- Det ble i fjor skrevet side opp og ned om meg og Per i avisene. Tv-stasjonene og radio-kanalene fulgte opp. Nitti prosent av det som kom på trykk var ren løgn. Nå fortsetter det i sosiale medier, anført av Mina Ghabel Lunde. Hun har selv iransk bakgrunn, noe som igjen fører til at mange iranere i Norge, tror på hva hun påstår, hevder Letnes.

Farlig

- Bare så vi får det helt klart, er du agent eller spion for iranske myndigheter?

- Nei, jeg er verken agent eller spion for Iran. Men jeg står for hva jeg mener, og ønsker av hele mitt hjerte at Iran skal få en demokratisk utvikling, sier Bahareh Letnes.

IRAN: I sommer var kjæresteparet Per Sandberg og Bahareh Letnes på sin første tur sammen til Iran. Det skapte sterke reaksjoner, og kostet til slutt Sandberg jobben. Nå har de dratt tilbake, og det tydelig forelskede paret åpner opp om kjærlighetshistorien og veien videre. Reporter: Gunnar Hultgreen. Foto og Video: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer